Nyheter

I Like to Sleep til Jazzintro-finalen

Trioen I Like to Sleep ble fjerde finalist da den siste av fire innledende runder av Jazzintro 2018 ble arrangert på Kongsberg Jazzfestival torsdag 5. juli.

Det ble en ren trønderduell da bandene Krilles Manjaro og I Like to Sleep spilte om den fjerde og siste finaleplassen i Jazzintro 2018.

– Det var overbevisende gig av begge band og fantastisk nivå på musikerne, sa jurymedlem Jan Gunnar Hoff da avgjørelsen om finaleplass ble annonsert.

– Som konserten i dag viste har jazzmiljøet i Trondheim fostret opp mange dyktige, unge musikere. Nå gleder vi oss veldig til å høre I Like to Sleep i finalespill på Moldejazz, sier juryleder i Jazzintro og fagansvarlig i Norsk jazzforum, Øyvind Skjerven Larsen.

I Like to Sleep består av Amund Storløkken Åse (vibrafon), Nicolas Leirtrø (barytongitar og komposisjoner) og Øyvind Leite (trommer). I finalen på Moldejazz 18. juli skal trioen samt bandene Relling, Billy Meier og Master Oogway spille om tittel, lanseringspakke og stipend. Ett av band kåres til Årets unge jazzmusikere 2018, og disse vil få en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum i tillegg til Gramo-stipendet på 150 000 kroner. Talent Norge bidrar med kr. 200 000 til Norsk jazzforum for å skreddersydd lanseringen av Årets Unge Jazzmusikere 2018.

Juryen for Jazzintro 2018 består av bassist og Spellemann-nominerte Ellen Andrea Wang, saksofonistene Mette Rasmussen og Kjetil Møster samt pianist og Buddy-prisvinner fra 2013, Jan Gunnar Hoff.

Jazzintro løfter fram talentene
Jazzintro har siden starten i 1998 vært veldig viktig for å løfte fram og synligjøre talentene i norsk jazz. – Mange av dagens store jazznavn har tidlig i karrieren deltatt i Jazzintro, forteller Øyvind Skjerven Larsen, og nevner musikere som Mathias Eick, Stian Westerhus, Anja Lauvdal, Gard Nilssen, Marius Neset, Hanna Paulsberg og Morten Qvenild. Blant tidligere vinnere er Monkey Plot, Albatrosh, Puma, In the Country, Urban Connection og Megalodon Collective.

Gramo-stipend til vinnerbandet

Vederlagsbyrået Gramo bidrar som tidligere med Gramo-stipendet på kr 150 000 til vinnerbandet.
– Gramo gleder seg til en ny runde Jazzintro. Vi synes dette er en unik mulighet til å støtte ny, norsk musikk og musikere som er i startgropen av sin karriere.  Jazz er en sjanger som kanskje er unik i sin variasjon av utrykk, og Gramo er overbeviste om at de åtte bandene juryen har plukket, vil gi publikum et innblikk i jazzens fremtid, sier Anne Tone Raknes i Gramo. Gjennom de fem rundene Gramo har samarbeidet med Norsk jazzforum, har nær 40 band fått mulighet til å presentere musikken sin for et interessert publikum, og fem band har mottatt støtte på til sammen 650 000 kroner.
–  Vi gleder oss til å oppleve årets nye talenter og ønsker alle musikere lykke til! sier Raknes.

Jazzintro 2018 – FINALE:
Relling
Billy Meier
Master Oogway
I Like to Sleep

Fra forsiden

Nyheter

Årets unge jazzmusikere kåres på Moldejazz

Noen av landets mest lovende, unge musikere møtes i Jazzintro-finalen under Moldejazz onsdag 17. juli. Fire band skal spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024, samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og et tilrettelagt mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev