Nyhet

Kongsberg Jazzfestival forbereder seg på hetebølge og rekordsalg

– Dette kan bli en festival for historiebøkene, sier festivalsjef Kai Gustavsen om festivalen som åpner i dag.

Kongsberg Jazzfestival åpner onsdag 4. juli og værmeldingene varsler unormalt høye temperaturer. Festivalen tar varslene på alvor og iverksetter tiltak, og ber samtidig publikum om å ta forhåndsregler. På festivalens største arena Kirketorget ventes publikumsmengder på opp mot 12 000 på grunn av store trekkplastre som a-ha og Sting & Shaggy.

– Vi har økt bestillingen av vann, som følge av værmeldingene, sier festivalsjef Kai Gustavsen. – Det skal være enkelt å få tak i vann på Kirketorget, både gjennom vannstasjoner på arenaen og i barene. Av sikkerhetshensyn kan vi dessverre ikke tillate medbragte drikkeflasker.

Festivalens egen sanitetsgruppe er også forberedt på å takle utfordringer som følge av heten. Sanitetsgruppa består utelukkende av kvalifisert helsepersonell og er til stede ved alle større konserter på festivalen. Øvrige beredskapstiltak vurderes også fortløpende av festivalen.

Oppfordrer publikum til å ta forhåndsregler
– Vi oppfordrer publikum til å begrense alkoholinntaket og passe på å få i seg nok vann, sier Gustavsen.
Kongsberg Jazzfestival har også sin egen barnefestival, Barnivalen. Denne foregår i Magasinparken utendørs midt i byen. På dette området vil det være lov å ha med egen mat og drikke, i tillegg til at det selges både vann og is til en rimelig penge.
– Så lenge både publikum og festivalen er godt forberedt, tror vi dette kan bli en festival for historiebøkene, sier Kai Gustavsen.

Ligger an til rekordsalg
Ved inngangen til festivaluka lå antall solgte billetter langt foran rekordåret 2016.
– Vi tror vi knerter rekorden fra 2016 på 37 250 solgte billetter, avslutter en fornøyd festivalsjef.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev