Nyhet

Internasjonalt jazzmøte i Kongsberg

Kongsberg Jazzfestival samler norsk og internasjonal jazzbransje til tre dager med seminarer og konserter.

Kongsberg Jazzfestival ønsker å være et sentralt møtepunkt for norsk og internasjonal jazzbransje, og under festivalen i juli samler de delegater fra blant annet Japan, USA, Frankrike, Nederland og Sverige til Kongsberg Jazz Meeting (KJM). De utenlandske delegatene representerer både festivaler, klubber, management og medier, og under KJM skal de introduseres for den norske jazzbransjen gjennom møter, seminarer og konserter.
– Vi har et bredt spekter av norsk jazz på festivalen, som vi ønsker å være med på å promotere og tilrettelegge for eksport til utlandet. I tillegg ønsker vi å vise fram de unike sidene ved Kongsberg Jazzfestival: særpregede spillesteder, unike musikalske møter og mangfoldet av musikalske uttrykk, sier Ragnhild Menes, prosjektleder for KJM, som er støttet av Music Norway og UD.
Delegatene får høre konserter med blant annet Hedvig Mollestad, GURLS, Scheen Jazz Orchestra & Thomas Johansson, Helge Lien Trio, Erlend Apneseth Trio, Charlotte Dos Santos, Ola Kvernbergs Steamdome samt festivalens prisvinner Marius Neset i to ulike konstellasjoner.

Fra forsiden

Nyhet

I Like to Sleep er Årets unge jazzmusikere 2018

I Like to Sleep ble kåret til Årets unge jazzmusikere etter Jazzintro-finalen under Moldejazz onsdag 18. juli. Bandet får en lanseringspakke fra Norsk jazzforum og Talent Norge samt Gramo-stipendet på 150 000 kroner.

Moldejazz, tirsdag 17. juli 2018

MaXx Tic Boom!

David Sanborn Acoustic og Donny McCaslin var de største navnene på Moldejazz-tirsdagen, men Allison Miller's Boom Tic Boom og Trondheim Jazzorkester & The MaXx skapte de sterkeste ekkoene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev