Nyhet

Internasjonalt jazzmøte i Kongsberg

Kongsberg Jazzfestival samler norsk og internasjonal jazzbransje til tre dager med seminarer og konserter.

Kongsberg Jazzfestival ønsker å være et sentralt møtepunkt for norsk og internasjonal jazzbransje, og under festivalen i juli samler de delegater fra blant annet Japan, USA, Frankrike, Nederland og Sverige til Kongsberg Jazz Meeting (KJM). De utenlandske delegatene representerer både festivaler, klubber, management og medier, og under KJM skal de introduseres for den norske jazzbransjen gjennom møter, seminarer og konserter.
– Vi har et bredt spekter av norsk jazz på festivalen, som vi ønsker å være med på å promotere og tilrettelegge for eksport til utlandet. I tillegg ønsker vi å vise fram de unike sidene ved Kongsberg Jazzfestival: særpregede spillesteder, unike musikalske møter og mangfoldet av musikalske uttrykk, sier Ragnhild Menes, prosjektleder for KJM, som er støttet av Music Norway og UD.
Delegatene får høre konserter med blant annet Hedvig Mollestad, GURLS, Scheen Jazz Orchestra & Thomas Johansson, Helge Lien Trio, Erlend Apneseth Trio, Charlotte Dos Santos, Ola Kvernbergs Steamdome samt festivalens prisvinner Marius Neset i to ulike konstellasjoner.

Fra forsiden

Nyhet

Bygg togforbindelse til Grenselandet nå!

I denne utgaven av Now’s the time: Voss Jazzklubb feirer 60 år, konserter med Jason Moran, Finity og Lassen, samt intervjuer med Karl Bjorå, Kyrre Laastad og Selma French Bolstad!

Meld deg på vårt nyhetsbrev