Nyheter

Sørnorsk jazzsenter-pris til Mandaljazz

På åpningsdagen, torsdag 28. juni, mottok Mandaljazz Sørnorsk jazzsenter-prisen for 2017.

Da Mandaljazz sparket i gang årets festival torsdag kveld, kunne Sørnorsk jazzsenter overraske arrangørene av festivalen med en ærefull pris. Sørnorsk jazzsenter-prisen som er på kr 15 000, har et todelt formål. Prisen skal være en anerkjennelse og stimulans til aktører på jazzfeltet i Agder og Telemark; musikere, ensembler, arrangører eller andre, som gjennom sin innsats og sitt engasjement bidrar spesielt til utviklingen av, og oppmerksomheten omkring, jazzaktiviteten i regionen. Prisen skal bidra til å utvikle og tydeliggjøre jazz i kulturlivet i Agder og Telemark spesielt og Sørnorsk-regionen i norsk jazzliv generelt.

Styret i Sørnorsk jazzsenter har følgende begrunnelse for tildelingen av prisen:
«Mandaljazz ble første gang arrangert i 2014 og arrangeres nå for 5. gang. De unge initiativtakerne og arrangørene av festivalen har alle røtter i Mandal. Med sin entusiasme, pågangsmot, kreativitet og kvalitetsbevissthet, har de maktet å blåse nytt liv i en tidligere jazzfestival-tradisjon i Mandal.
Nye, unge krefter på arrangørsiden ønskes spesielt velkommen både i vår region og i jazz-Norge for øvrig. Derfor er det gledelig at unge jazzentusiaster tar initiativ og viser stor gjennomføringsevne som konsert- og festivalarrangører. Det fortjener både oppmerksomhet, anerkjennelse og oppmuntring.

Arrangørgruppen bak Mandaljazz har helt fra starten av utmerket seg på flere måter:
– Gjennom god og realistisk økonomisk planlegging.
– Gjennom utviklingen av en egen festivalidentitet bygget på en kvalitetsbevisst kunstnerisk bookingprofil med rom for et bredt spekter av musikalske uttrykk og med plass til nye, eksperimentelle og utradisjonelle konsertproduksjoner.
– Gjennom utviklingen av et festivalkonsept preget av kreativitet og nytenkning både når det gjelder form, innhold og profilering.
– Gjennom utvikling av et godt samarbeid med lokale krefter og bidragsytere.

På de nå 5 årene Mandaljazz har eksistert, har festivalen allerede klart å gjøre seg svært fordelaktig bemerket i jazz-Norge. Sørnorsk jazzsenter ønsker lykke til videre og ser frem til mange fine Mandaljazz-festivaler i årene som kommer.»

Fra forsiden

Selma French Bolstad og Christian Wallumrød Ensemble - Gamle Raadhus Scene, Oslo, 28. september 2022

Fine viser og utsøkt ensemblemusikk

En kveld å lene seg tilbake i, med to sett som begge lar seg nyte.

Meld deg på vårt nyhetsbrev