Nyheter

Sørnorsk jazzsenter-pris til Mandaljazz

På åpningsdagen, torsdag 28. juni, mottok Mandaljazz Sørnorsk jazzsenter-prisen for 2017.

Da Mandaljazz sparket i gang årets festival torsdag kveld, kunne Sørnorsk jazzsenter overraske arrangørene av festivalen med en ærefull pris. Sørnorsk jazzsenter-prisen som er på kr 15 000, har et todelt formål. Prisen skal være en anerkjennelse og stimulans til aktører på jazzfeltet i Agder og Telemark; musikere, ensembler, arrangører eller andre, som gjennom sin innsats og sitt engasjement bidrar spesielt til utviklingen av, og oppmerksomheten omkring, jazzaktiviteten i regionen. Prisen skal bidra til å utvikle og tydeliggjøre jazz i kulturlivet i Agder og Telemark spesielt og Sørnorsk-regionen i norsk jazzliv generelt.

Styret i Sørnorsk jazzsenter har følgende begrunnelse for tildelingen av prisen:
«Mandaljazz ble første gang arrangert i 2014 og arrangeres nå for 5. gang. De unge initiativtakerne og arrangørene av festivalen har alle røtter i Mandal. Med sin entusiasme, pågangsmot, kreativitet og kvalitetsbevissthet, har de maktet å blåse nytt liv i en tidligere jazzfestival-tradisjon i Mandal.
Nye, unge krefter på arrangørsiden ønskes spesielt velkommen både i vår region og i jazz-Norge for øvrig. Derfor er det gledelig at unge jazzentusiaster tar initiativ og viser stor gjennomføringsevne som konsert- og festivalarrangører. Det fortjener både oppmerksomhet, anerkjennelse og oppmuntring.

Arrangørgruppen bak Mandaljazz har helt fra starten av utmerket seg på flere måter:
– Gjennom god og realistisk økonomisk planlegging.
– Gjennom utviklingen av en egen festivalidentitet bygget på en kvalitetsbevisst kunstnerisk bookingprofil med rom for et bredt spekter av musikalske uttrykk og med plass til nye, eksperimentelle og utradisjonelle konsertproduksjoner.
– Gjennom utviklingen av et festivalkonsept preget av kreativitet og nytenkning både når det gjelder form, innhold og profilering.
– Gjennom utvikling av et godt samarbeid med lokale krefter og bidragsytere.

På de nå 5 årene Mandaljazz har eksistert, har festivalen allerede klart å gjøre seg svært fordelaktig bemerket i jazz-Norge. Sørnorsk jazzsenter ønsker lykke til videre og ser frem til mange fine Mandaljazz-festivaler i årene som kommer.»

Fra forsiden

Nyheter

Håpar det ikkje lét som eit storband

Til OJKOS sin fjerde konsert er det trompetist Lyder Øvreås Røed som er huskomponist. Vi tok ein prat med Lyder på Victoria under den siste øvinga før konserten tysdag 26. februar.

Nyheter

Ni nye band klare for Jazzfest

Hildegunn Øiseth og Eldbjørg Raknes kommer til Jazzfest i Trondheim med hvert sitt bestillingsverk. Madeleine Peyroux og Beady Belle er blant andre Jazzfest-klare artister.

Meld deg på vårt nyhetsbrev