Nyheter

Jazznytt18 på festivalbesøk

Jazznytt18-redaksjonen tar ikke sommerferie, og vil bli å se på flere av sommerens festivaler. Audun Vinger vil samtale med blant andre Ola Kvernberg på Kongsberg og Maria Schneider i Molde.

I juli er det først Kongsberg Jazzfestival. Der skal Audun Vinger samtale med nyslått vinner av Bendiksen-prisen, alltid aktuelle Ola Kvernberg, som opptrer med både Buicken og Steamdome der nede. Praten foregår i Jazzboksen lørdag kl 12. Dagen før samme sted, fredag kl. 12 i Jazzboksen, blir det et møte med Bodil Lunde Rørtveit og Vibeke Flesland Havre, kunstnerne bak verket Sustain. Det er en konsertforestilling om menneskets forhold til naturen og miljøutfordringene verden står ovenfor.
I samme tidsrom blir det også en diskusjon om norsk jazz sett utenifra, der vi møter Pedro Costa fra Clean Feed Records, og jazzskribent Peter Margsak fra Dowbeat og The Chicago Reader. Vi har jo en viss forestilling om hvem vi er, men stemmer det, egenlig?

Forflytter vi oss til Molde to uker senere, er det muligheter til å oppleve den fabelaktige Maria Schneider, årets Artist in Residence, i samtale om liv og musikk med Jazznytt18s Audun Vinger. Hun er en meget interessant komponist, arrangør og bandleder, med store meritter på egenhånd, og med folk fra Gil Evans til David Bowie. Hun er også en beinhard aktivist for musikeres rettigheter, spesielt i vår nye streamingalder. Og hun er meget opptatt av fugler og migrasjon. Sissel Vera Pettersen følger opp med et relevant musikalsk innslag i samtalen.

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev