Nyhet

Nordiske tilskuddsmidler til norske arrangører

Mandaljazz, Blå og EnergiMølla er blant åtte norske arrangører som mottar Puls-tilskudd fra Nordisk Kulturfond.

Nordisk Kulturfond har tildelt Puls-støtte og utpekt nye Puls-arrangører. De neste to årene skal 62 konsertarrangører gi publikum i hele Norden konsertopplevelser med lovende nordiske artister.  Totalt 4,8 millioner danske kroner er tildelt, en økning på 600 000 siden sist, og 22 nye spillesteder og festivaler er kommet til siden Puls’ første år.

Direktør for Nordisk Kulturfond, Benny Marcel, forteller: – Puls er et eksempel på at sterke internasjonale nettverk øker kvaliteten på kulturlivet. Disse konsertarrangørene gjør en god jobb for å styrke musikkutviklingen i Norden. Det ser vi allerede som et resultat av Puls. At konsertarrangørene over tid binder seg til å jobbe med nordisk forankrede kunstnere, har også styrket musikernes potensial til å etablere seg sterkere i Norden. Derfor er vi veldig takknemlige og stolte over å kunne bidra til å skape et unikt og mangfoldig nettverk av konsertarrangører, samtidig som det gir mange nye konsertopplevelser for et meget bredt publikum i Norden.

Puls-arrangørene har fått støtte til å arrangere totalt 354 konserter samt midler til publikumsutvikling. Støtten er tildelt for ett år, og går til et konkret program på mellom 3-8 konserter som skal arrangeres i perioden august 2018 til august 2019. For å bli Puls-arrangør er det en betingelse at konsertene finansieres delvis av arrangørene selv. Egenfinansieringen av Puls-konsertene utgjør ca. 2/3, og dermed investeres det kommende år ca. 15 millioner danske kroner til Puls-konserter i Norden.

Hele tildelingslisten finnes her.

Fra forsiden

Nyhet

NTT: Spiller til fløyta går

Henriette Eilertsen solodebuterer på fløyte, Håvard Wiik anbefaler solopianofavoritter og Kafé Hærverks Vegard Heskestad er oppgitt over Kulturrådet.

I.P.A. – Victoria Nasjonal Jazzscene, 16. september 2021

Bandet som har alt

Kvintetten gjør deg iallfall grundig bortskjemt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev