Nyhet

Maria Schneider åpner Moldejazz 2018

Den amerikanske bandlederen, komponisten, arrangøren og dirigenten Maria Schneider er årets Artist In Residence, og mandag 16. juli vil hun sammen med Ensemble Denada stå for den offisielle åpningen av den 58. Molde International Jazz Festival.

Maria Schneider er tildelt festivalens viktige oppdraget som Artist In Residence. Hun skal gjøre to konserter i hver ende av festivalen, som begge innebærer intense øvingsdager i forkant. I tillegg skal Schneider være med på «artist-talk», «workshop» og fuglekikking, forteller Moldejazz i en pressemelding.

Åpnings- og avslutningskonsert
Åpningskonserten i Bjørnsonhuset blir med Maria Schneider & Ensemble Denada. De vil fremføre musikk fra flere av Schneiders Grammy-belønnede utgivelser. Eksklusivt på Moldejazz fremføres låten «Sue (Or In a Season of Crime») som Schneider skrev sammen med David Bowie for hans siste utgivelse Blackstar. På denne låten gjester vokalist Jeff Taylor og saksofonist Donny McCaslin.
Avslutningskonserten lørdag 21. juli i Molde Domkirke blir storslått. Her vil Maria Schneider sammen med Trondheimsolisten, for anledningen utvidet med blant andre pianist Olga Konkova, og sangsolist Eir Inderhaug fremføre Schneiders verker «Winter Morning Walks» og «Carlos Drummond de Adrade Stories».

«Artist-talk», «workshop» og fuglekikking
En fast post på Moldejazzprogrammet er Festivalakademiet hvor artister fra programmet blir intervjuet om sin musikk og karriere. Maria Schneider vil bli intervjuet av musikkjournalist Audun Vinger og det blir en musikalsk overraskelse underveis. Dette skjer onsdag 18. juli kl 14.00 i Teatret Vårt og har gratis inngang.
Maria Schneider vil også gjøre en «workshop» med Midtnorsk Ungdomsstorband og Akershus og Oslo Ungdomsstorband. Hun vil være til stede på Kulturskolen i Molde når disse to orkestrene øver til sin konsert på festivalens avslutningsdag. Schneider vil kunne gi gode råd og tips til både orkesterleder og de talentfulle ungdommene.
Det er vel kjent at Maria Schneider er en stor fugleentusiast og det er derfor lagt opp til en båttur med fuglekikking tirsdag 17. juli sammen med lokale fugleeksperter.
og velproduserte lydbildet har i flere år

Moldejazz har tidligere lansert Van Morrison, Stanley Clarke Band, R+R=NOW, Hudson, David Sanborn, Tord Gustavsen Trio, Becca Stevens Band, Di Derrre, Jan Erik Vold & Arild Andersen Duo, Lucky Chops, Mambo Companeros, Motorpsycho med Kristoffer Lo og Ola Kvernberg, Cross Currents Trio feat Holland, Hussain & Potter, Mathias Eick Quintet, Yazz Ahmed’s Hafla Band, Yodok III & Flønes/ Sanders/Strugstad, Red Hot, Whales & This Lake, Matana Roberts, Cezinando, Iiro Rantala/Ulf Wakenius, Ytre Suløens Jass-Ensemble, Jazzombies feat Enrico Tomasso, Bech og Skeidsvoll New Orleans band, Maratondansen, Allison Miller´s Boom Tic Boom, The Big Yes, Four Brothers, Knut Reiersrud Band, Donny McCaslin, Gurls, Trondheim Jazzorkester & The MaxX, Universal Indians feat Joe McPhee, Paal Nilssen-Love XL Unit – Ethiobraz Edition, Trondheim Voices, Amanda Delara, Fieh, Ingebjørg Bratland, Adam Douglas, Torhild Ostad / Carsten Dahl, Bel Canto, Ola Kvernbergs Steamdome og Silje Nergaard. I tillegg kommer barneprogrammet Rabbajazz.

Fra forsiden

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM

Stein på stein, krone for krone

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM: 8. juni 1997 ble Norsk jazzforum etablert ved sammenslåing av tre ulike jazzorganisasjoner. Gjennom sommeren publiserer vi flere intervjuer og saker for å markere 25 år som Norsk jazzforum, organisasjonen som samler hele det norske jazzfeltet. Terje Mosnes skriver her om den nye organisasjonens første tid.

Meld deg på vårt nyhetsbrev