Nyhet

Nattjazz-suksess

Den 46. utgaven av Nattjazz endte med publikumsøkning og musikalsk suksess. En ny pengegave fra Trond Mohn sikrer også festivalens økonomi i tiden fremover.

Etter ni dager med jazzfestival og strålende sol på USF Verftet i Bergen viser oppsummeringen av årets festival et billettsalg, inkludert sponsorbilletter, på 8600. Noe som igjen gir et publikumstall på 19 800, om man legger til grunn 2,3 konsertbesøk per solgte festivalpass, forteller Nattjazz i en pressemelding.

I tillegg anslår festivalen at det har vært omtrent 4000 besøkende på ulike arrangement utendørs på Feriekolonien og andre gratiskonserter på kulturhuset. Dette gir et samlet konsertbesøk på ca. 23 700, inkludert frivillige og gjester. Dette er en liten oppgang fra 2017, selv om årets arrangement var kortet ned fra ti til ni dager. Totalt ble det på Nattjazz 2018 avholdt 90 konserter med 375 musikere på scenen i løpet av festivalperioden.

Nye midler fra Trond Mohn
Som i fjor har Nattjazz igjen fått en svær generøs pengegave fra Trond Mohn på 1 million kroner. Sammen med dette ender årets Nattjazz med en totalomsetning på 8,5 millioner, og et foreløpig anslått overskudd på 1,1 millioner kroner.

– På bakgrunn av økt støtte fra Kulturrådet, samt den rause gaven fra Trond Mohn, har vi mulighet til å jobbe videre med prioriterte satsingsområder som talentutvikling, internasjonalisering, nye musikkproduksjoner og profesjonalisering av det frivillige apparatet, sier festivalsjef Jon Skjerdal.

Nye prosjekter
Den økte økonomiske støtten og friheten har også ført til at Nattjazz igjen har mulighet til å tilby publikum nye musikalske opplevelser og møtepunkter på festivalen. Sammen med USF Verftet åpnet Nattjazz for første gang Feriekolonien, der det gjennom festivalperioden har vært en rekke gratiskonserter, digital konsert i samspill med Bergen Nå og debatt om reiseliv og kultur i samarbeid med Brak. Utescenen på Feriekolonien har samtidig vært en scene der unge, lokale musikere har fått vise seg frem.

I år ble det i tillegg innledet et tett samarbeid med kunstnerne som har sitt faste virke på USF Verftet. Under konseptet Crossover 2018 ble det blant annet arrangert kunstutstillinger i Visningsrommet og i kunstkonteineren, samt åpent hus og gratis atelierkonserter med musikere fra jazzlinjen på Griegakademiet. Med Feriekolonien og Crossover har Nattjazz fått to nye arenaer der satsingen på talentutvikling kan videreutvikles, sammen med festivalens etablerte prosjekter som Griegakademiets eksamenskonserter og Bajazz.

Fra forsiden

Dølajazz - lørdag 19. oktober 2019

Ly på Dølajazz

– Vi driv med innehaldning, ikkje underhaldning, sa Carsten Dahl. Laurdag gav musikken Dølajazz-publikum ly frå det sure regnveret på utsida.

Nyhet

NTT: Nå faller løvet!

Sanskriti Shrestha går inn og ut av tradisjonen, Fredrik Ljungkvist kommer med triodebut og Jo Fougner Skaansar leker med jazzen og poesien.

Meld deg på vårt nyhetsbrev