Nyhet

Kulturministeren åpner Kongsberg Jazzfestival

Den 54. utgaven av Kongsberg Jazzfestival åpner onsdag 4. juli, og det er kulturminister Trine Skei Grande som står for den offisielle åpningen.

Trine Skei Grande har vært til stede på festivalen ved flere anledninger, senest i 2017 da hun deltok på festivalens jazzkonferanse. Festivalens offisielle åpning foregår på Kirketorget, i etterkant av den tradisjonelle jazzparaden. Kirketorget er festivalens store utendørsarena der artister som Sting & Shaggy, a-ha, Bel Canto og Adam Douglas senere vil stå på scenen under festival.

– Vi gleder oss over at kulturministeren tar seg tid til å besøke Kongsberg Jazzfestival i et hektisk program. Hun har blant annet markert seg som en pådriver av endringen i festivalfinansieringen hos Norsk kulturråd, noe som har vært en viktig endring for Kongsberg Jazzfestival, sier festivalsjef Kai Gustavsen i en pressemelding.
– Nå gleder vi oss til å ta i mot kulturministeren og vise henne folkelivet og mangfoldet festivalen vår har å by på.

Program onsdag 4. juli:
Kl. 15.45: Paraden går fra Tinius Olsens gate til Kirketorget
Kl. 16.00: Offisiell festivalåpning på Kirketorget (åpent for alle)

Fra forsiden

Nyhet

Sesongstart på Nesodden Jazzklubb

Andreas Haddeland Trio sesongåpner Nesodden Jazzklubb med releasekonsert 25. januar. Cortex, Tanaka/Lea/Strønen og Trygve Seims Rumi Session er blant andre navn på vårprogrammet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev