Nyhet

Kulturministeren åpner Kongsberg Jazzfestival

Den 54. utgaven av Kongsberg Jazzfestival åpner onsdag 4. juli, og det er kulturminister Trine Skei Grande som står for den offisielle åpningen.

Trine Skei Grande har vært til stede på festivalen ved flere anledninger, senest i 2017 da hun deltok på festivalens jazzkonferanse. Festivalens offisielle åpning foregår på Kirketorget, i etterkant av den tradisjonelle jazzparaden. Kirketorget er festivalens store utendørsarena der artister som Sting & Shaggy, a-ha, Bel Canto og Adam Douglas senere vil stå på scenen under festival.

– Vi gleder oss over at kulturministeren tar seg tid til å besøke Kongsberg Jazzfestival i et hektisk program. Hun har blant annet markert seg som en pådriver av endringen i festivalfinansieringen hos Norsk kulturråd, noe som har vært en viktig endring for Kongsberg Jazzfestival, sier festivalsjef Kai Gustavsen i en pressemelding.
– Nå gleder vi oss til å ta i mot kulturministeren og vise henne folkelivet og mangfoldet festivalen vår har å by på.

Program onsdag 4. juli:
Kl. 15.45: Paraden går fra Tinius Olsens gate til Kirketorget
Kl. 16.00: Offisiell festivalåpning på Kirketorget (åpent for alle)

Fra forsiden

Nyhet

Høringsinnspill til statsbudsjettet 2019

Hvor ble det av musikken i budsjettet, spør daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr, på høring i Stortingets familie- og kulturkomité. Økning til musikkformål i Norsk kulturfond og til Musikkutstyrsordningen samt satsing på jazzensembler og fast finansiering av regionale jazzorkestre var blant Norsk jazzforums innspill.

Meld deg på vårt nyhetsbrev