Nyhet

Jazznytts sommernummer på vei ut

Anja Lauvdal pryder forsiden av Jazznytts sommernummer som i disse dager er på vei ut til abonnenter og utsalgssteder. I tillegg får vi intervjuer med blant andre Paolo Vinaccia, Blindebukk med Hilde Marie Holsen, artikler om Keith Jarrett, Øra Fonogram og Thomas Johansson, og selvfølgelig en lang, lang rekke med omtaler av nye og gamle jazzutgivelser.

Omslaget på det nye nummeret av Jazznytt prydes av Anja Lauvdal, en av musikerne som har satt størst og flottest preg på norsk musikk de siste årene. I et inngående og fascinerende hovedintervju signert Filip Roshauw lærer vi mer om hennes univers og musikkforståelse. Dette er virkelig året for Lauvdal, med minst fem albumutgivelser med Moskus, Skrap, Torg og Skadedyr, og bestilllingsverk man må bruke to hender for å telle.

I de idealistiske kullene etter Lauvdal skjer det også veldig mye spennende, noe vi merker i individuelle møter med blåserne Signe Emmeluth, Andreas Røysum og Inge Breistein.

Det er også et sedvanlig uforglemmelig intervju med Paolo Vinaccia, signert Terje Mosnes, samt en lang rekke hyllester fra noen få av de musikerene trommeguden har spilt med i Norge de siste tiårene.

Den egenrådige og albumaktuelle trompetisten Hilde Marie Holsen er utgavens Blindebukk, Arthur Kay Piene har skrevet minneord om Misha Alperin, og Tore Stavlund har skrevet et essay om jazzens litterære rytme.

I tillegg artikler om Keith Jarrett, Øra Fonogram, Thomas Johansson, og selvfølgelig en lang, lang rekke med omtaler av nye og gamle jazzutgivelser.

Fra forsiden

Nyhet

Internasjonalt jazzmøte i Bergen

Onsdag 22. mai lander omlag 30 internasjonale musikkjournalister og bookingfolk i Bergen for å ta del i Vestnorsk jazzsenters showcase-festival, Nutshell, og Nattjazz.

Nyhet

NMH-studentenes eksamensfestival

Mandag 20. mai starter eksamensfestivalen til impro-jazzstudenter ved Norges musikkhøgskole. Den to uker lange eksamensfestivalen på Nasjonal jazzscene i Oslo er gratis for publikum.

Meld deg på vårt nyhetsbrev