Nyhet

Sterke navn til den første Nesodden Jazzfestival

Ensemble Denada med Torun Eriksen og Erlend Skomsvoll, Eivind Aarset, Ellen Andrea Wang og John Pål Inderberg står på programmet til den aller første Nesodden Jazzfestival.

Etter 15 sesongers vellykket drift tar Nesodden Jazzklubb nå det store steget og arrangerer den første Nesodden Jazzfestival.
Begivenheten – for det er en begivenhet – finner sted lørdag 9. og søndag 10. juni på Nesodden Gård, den lett tilgjengelige idyllen en kort spasertur fra båt- og bussterminalen Nesoddtangen Brygge. På programmet står et knippe av landets sterkeste jazznavn: Ensemble Denada med Torun Eriksen og Erlend Skomsvoll, og videre Eivind Aarset, Ellen Andrea Wang og John Pål Inderberg med sine respektive band. Med på festen blir også det unge AOJO – Akershus og Oslo Ungdomsjazzorkester – og lovende talenter fra Follopiloten, Norges musikkhøgskole og de seks Follo-kommunenes felles kompetansehevingsprosjekt.
Alle disse blir å høre på utescenen mellom klokka 14:20 og 23:00 lørdag, mens søndagsprogrammet er viet familier og barn, med Nesodden Teaterfabrikk og Mikkel og Reverockerne i aksjon mellom 14:20 og 15:45.

Suksessamarbeid
Konsertsamarbeidet mellom sangeren Torun Eriksen og Ensemble Denada hadde premiere på Kongsberg Jazzfestival i fjor sommer, og ble umiddelbart en suksess som seinere har vært spilt flere ganger i inn-og utland. For dette bestilte Kongsberg-prosjektet har arrangøren Erlend Skomsvoll arrangert et knippe låter fra Eriksen kritikerroste album «Grand White Silk» for eliteorkesteret Ensemble Denada, og flere konserter står for tur til høsten. Før det skal Ensemble Denada også i aksjon sammen med den amerikanske arrangør/dirigentstjernen Maria Schneider, først på den enorme North Sea Jazz Festival i Rotterdam, deretter på Moldejazz hvor Maria Schneider er årets Artist in Residence.

Saksofonbauta
Saksofonist John Pål Inderberg er en av bautaene i norsk jazz, både som utøver (Søyr, New Cool Quartet, Trondheim Jazzorkester m.m.) og banebrytende pedagog ved Jazzlinja på NTNU i Trondheim. I sin egen trio med bassist Trygve Waldemar Fiske og trommeslager Håkon Mjåset Johansen serverer barytonsaksofonisten både folkelig tradisjonsmusikk fra sitt hjemlige Trøndelag og gylne jazzperler fra størrelser som Lars Gullin og Lee Konitz, og en lytt på trioens 2017-album «Linjedalsleiken» kan anbefales som festivalforberedelse.

Trio, kvartett og ensemble
Bassisten Ellen Andrea Wang har i løpet av de siste årene inntatt en sentral plass i norsk toppjazz og sjangerkryssede musikk med band som Pixel, Gurls, franske Manu Katchés gruppe og sine egne band. Til Nesodden kommer hun med sin faste trio, pianist Andreas Ulvo og trommeslager Erland Dahlen, og sistnevnte skal også i aksjon sammen med kollega Wetle Holte og bassist Audun Erlien i supergitarist Eivind Aarsets gruppe. Denne eminente kvartetten avslutter den første festivaldagen lørdag kveld, og da vil et forhåpentligvis stort publikum også ha fått med seg Østnorsk jazzsenters unge AOJO-ensemble under ledelse av Denada-saksofonist Shannon Mowday og det enda yngre Follopiloten-bandet under ledelse av Denada-gitarist Jens Thoresen, både sammen og hver for seg.

Barnas søndag
Søndagsprogrammet teller Nesodden Teaterfabrikks Margrete Brattberg med fortellerstund, og den velkjente Lyriaka-trioen Mikkel og Reverockerne – Bjella (Jon Bjørnstad), Flua (Øyvind Fossheim) og Mikkel (Øyvind Gravdal). – For anledningen forsterket av trommeslager Egg O. Bacon (Runar Netland). Festivalpass (som gjelder for begge dager) koster 690 kroner, dagspass søndag er gratis for alle som ennå ikke har rukket å fylle tre år, og koster 90 kroner for alle andre. På festivalområdet blir det servering i regi av Hellviktangen, lørdagen med tappetårn- og korketrekker-tillatelse på plass.

Mer om programmet og billettkjøp her.

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev