Nyhet

Festivalåpninger i Hamar og Trondheim

AnJazz på Hamar åpner tirsdag 8. mai med Ole Paus & Ketil Bjørnstad. Fire hundre kilometer lenger nord åpner 30-årsjubilanten Jazzfest i Trondeim.

Mai kan nok kalles den store festivalmåneden for jazzen. Balejazz i Balestrand er nettopp avsluttet, Maijazz i Stavanger er allerede godt i gang på sin femte dag og i slutten av måneden følger Nattjazz i Bergen. Og denne uka åpner AnJazz på Hamar og Jazzfest i Trondheim.

Variert på Anjazz
Anjazz på Hamar presenterer som vanlig et variert program med både norske og internasjonale band i tillegg til fokus på lokale musikere. Ole Paus & Ketil Bjørnstad står for årets åpningskonsert. Ellen Andrea Wang er tilbake på festivalen, både med egen trio og med GURLS sammen med Hanna Paulsberg og Rohey Taalah. I Hamar teater spiller også Jan Erik Vold sammen med harpist Ellen Bødtker, trompetist Arve Henriksen og slagverker Eirik Raude. Det blir internasjonalt besøk av Dominic Miller Trio og Nancy Harms hhv tirsdag og onsdag, og de norske veteranene LAVA og Cutting Edge avslutter festivalen lørdag 12. mai. Også i år inviteres lokale artister til scenen under konseptet «Hematt». Dit kommer Lisa Nybrott, Low-Fly Quintet og Svein Rikard Mathisen. For de yngste blir det Jazzballong med Karl Ivar Refseth. Se hele programmet til AnJazz her.

Jazzfest feirer 30 år
Det er rektor ved NTNU, Gunnar Bovim, som får æren av å åpne 30-årsjubileet til Jazzfest i Trondheim. Åpningen foregår i Olavshallen med Gregory Porter på scenen. Jubileumsprogrammet inneholder verdensstjerner, lokale helter, mengder av unge talenter, seminarar og familieunderholdning. På programmet står blant annet China Moses, Donny McCaslin, Trondheim Jazzorkester & Chick Corea, Erlend Jentoft «Triforium» (bestilling), Ståle Storløkkens “Twilight Saloon” (bestilling), Bill Frisell & Thomas Morgan, Arild Andersen & TrondheimSolistene, Atomic, MoE & Mette Rasmussen og Solveig Slettahjell. Se hele programmet her.

Fra forsiden

Nyhet

Makeløs 10-årsmarkering av Large Unit

Paal Nilssen-Love inviterer med seg gjester fra tre kontinenter når Large Unit i mars markerer ti år med en gigantisk fest over tre dager på Nasjonal jazzscene.

Now's the time

NTT: Subversive vibrasjoner

Heidi Kvelvane er tilbake fra Large Unit-tur i Etiopia og spiller trekkspill, Kjetil Jerve starter distroselskap og spiller med Akmee og Ebers er aktuell på alle kanter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev