Nyheter

Oslo 14 møter Tone Åse

Vokalensemblet Oslo 14 urframfører ny musikk av Tone Åse

Oslo 14 har som mål å utforske fri improvisasjon i stort format gjennom å knytte seg til komponister og stilskapere som kan dra vokalmusikken i nye retninger. Fra oppstarten i 2014 med 14 sangere har ensemblet utviklet seg til en sangerpool som i dag teller 25. Koret har samarbeidet med en rekke ulike komponister og stilskapere, og denne våren har de gått inn i et bredt samarbeid med en av våre fremste vokalkunstnere; Tone Åse.

Sanger og lydmaker Tone Åse spenner opp et stort lerret med bestillingsverket ut=inn. I sitt stipendiatprosjekt ved NTNU har hun  forsket på improviserende sangeres nye muligheter i møtet med et elektronisk instrumentarium. Hun har også lang erfaring med a capella-formatet, og har skrevet for og med Kvitretten og Trondheim Voices.

I prosessen med å skape ny musikk for Oslo 14 har hun kombinert nettopp a capella-formatet med elektronikken, det komponerte og det improviserte. Åse ga sangerne i Oslo 14 i oppgave å gjøre opptak av hverdagslige lyder. Opptakene danner utgangspunkt for et verk som utforsker lyd som fenomen, som sonisk materiale og som utløser av assosiasjoner og minner. Ut=inn er inspirert av lydene som er rundt oss, og hva vi hører når vi lytter konsentrert.

 

KONSERT
Lørdag 5.mai 2018 kl 18 (åpner 1730)
Flerbrukshallen, Hausmania, Hausmannsgate 34, 0182 Oslo
Bill 150/80. Forhåndssalg via Ticketco. Kun kort i døra.
Arr: Konsertforeninga

 

Medvirkende:
Oslo 14 :
Andreas Backer, musikalsk leder
Bendik Sells
Birte Slettevoll
Caroline Bakke
Eva B. Storrusten
Giuseppe Creazzo Pantano
Gro-Marthe Vaaseth Dickson
Ingrid Vik Henriksen
Karoline Ruderaas Albriktsen
Lisbeth-AnitaGrimsø Olsen
Lise Hvoslef
Live Sollid Schulerud
Petter Hauglum Bermingrud
Seshen
Vemund Grunde Kjelstad

 

Bestillingsverket er finansiert av Det norske komponistfond.

Oslo 14 drives av Østnorsk jazzsenter.
Konsertforeninga og Østnorsk jazzsenter mottar tilskudd fra Norsk kulturråd og Oslo kommune.

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev