Nyhet

So-Lo-tuba åpner Soddjazz

Kristoffer Lo åpner Soddjazz på Inderøy med solokonsert torsdag 26. april. Mette Rasmussen Quintet, Christian Wallumrød, Ola Kvernbergs Steamdome III og Krokofant er blant andre go’biter på årets festivalprogram.

Soddjazz på Inderøy i Trøndelag arrangeres i år for 23. gang, og festivalen lokker med god musikk, fin stemning og ekte inderøysodd. Det unike miljøet av unge jazz-studerende ved Sund folkehøgskole er med på å gi festivalen sitt særpreg. De er festival-crew, og majoriteten går videre til jazzutdanning ved konservatorier eller høgskole i Norge eller utlandet.

Tubaåpning
Kristoffer Lo åpner årets festival med solo tubakonsert, og festivalen forteller at du kan vente deg en utfordrende reise i universet til en utøver med stor skaperkraft. Samme kveld spiller Lost Girls, en duo med Jenny Hval og Håvard Volden, og Wallumrød-brødrene Christian og Fredrik kommer med sitt prosjekt Brutter. Christian Wallumrød kan også oppleves solo dagen etter. Festivalprogrammet ellers består av Mette Rasmussen Quintet, Ola Kvernberg – Steamdome III, Eldbjørg Raknes – babykonsert, Quintus feat. Sakshaug skole, Midtnorsk ungdomsstorband, Ane Bjerkan m/band, Streifenjunko, Krokofant, Eirik Hegdal med BØFF og John Pål Inderberg Trio.

Festivalkunst
Soddjazz samarbeider med Nils Aas Kunstverksted, som hvert år åpner en utstilling i forbindelse med festivalen. Praksis er at kunstneren ofte låner sitt uttrykk til festivalens grafiske profil. I år har kunstverkstedet en kollektivutstilling kalt Project Sivertsen. Thor, Rasmus og Mats Sivertsen (far og sønner) er fra Inderøy. Mats har lånt festivalen årets grafiske profil. Verket “subConch” er en lydinstallasjon som blir å se under Soddjazz. De siste årene har Soddjazz også hatt en egen festivaltegner. Verkene selges fortløpende fra vegg.

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev