Nyhet

Den internasjonale jazzdagen markeres

International Jazz Day 30. april markeres en rekke steder i Oslo. På Cafeteatret starter en tredagers feiring allerede fra fredag 27. april med jazzlunsj og konserter.

I Oslo markeres den internasjonale jazzdagen 30. april på flere klubber. På Cafeteatret på Grønland og på Nasjonal jazzscene har flere aktører gått sammen om en tredagers feiring. Byjazz inviterer til konsert med Building Bridges på Kulturhuset. Bandet ledes av trommeslager Anders Thorén som har med seg Espen Berg på piano, Hayden Powell på trompet, Jesper Bodilsen på bass og den kanadiske saksofonisten Seamus Blake. Sentralen arrangerer konsert med Felix Peikli. Klarinettisten presenterer BENNY GOODMAN! feat. Sandvika Storband & the Showtime!.

Økende oppslutning rundt jazzdagen
Daglig leder i Oslo Jazzfestival, Edvard Askeland, er én av pådriverne bak markeringen i Norge av International Jazz Day.
– Jazz er jo et internasjonalt språk og den økende oppslutningen om feiringen viser at musikkformen er i stadig utvikling og når et større publikum. Vi ser stadig flere nye grasrotinitiativ og arrangementer og innslag av jazzen i populærkulturen. Enten det er artister som Thundercat på de største amerikanske tv-programmene eller en økende andel jazz på festivaler som Piknik i Parken og Øya. Alt dette heier vi på og gir oss desto større grunn til å markere denne dagen og jobbe videre for jazzen, sier Askeland.

Tredagers feiring
Det er Samspill, Kampenjazz, Østnorsk Jazzsenter, Nordic Black Theatre, Nasjonal jazzscene og Oslo Jazzfestival som samarbeider om den tre dager lange feiringen.  På Cafeteatret blir det Jazzlunsj med paneldebatt fredag 27. april. På ettermiddagen søndag 29. april presenteres Kids in Jazz med unge musikere fra Improbasens jazzskole for barn, og senere samme kveld Friensemblet med Naissam Jalal. På selve dagen, 30. april, blir det konsert med Poing! med Maja Ratkje på Caféteatret. Helge Lien Trio og AOJO (Akershus ungdomsjazzorkester) med Sidiki Camara spiller på Nasjonal Jazzscene, Victoria.

Paneldebatt med Jazzahead som tema
Fredag 27. april inviteres det til Jazzlunsj på Cafeteatret. Det blir paneldebatt med tema Jazzahead. Norge ble nettopp offentliggjort som parterland for verdens største jazzmesse, Jazzahead, i 2019, og samtalen vil dreie seg om hvordan denne anledningen kan brukes til å gi norsk jazzmusikk økt internasjonal anerkjennelse. Ordstyrer er Jazznytts Audun Vinger, og i panelet sitter Aslak Oppebøen (Music Norway), Karl Seglem (musiker, NorCD), Line Juul (Nasjonal jazzscene).

Ungdomsjazzorkester
AOJO, Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester, består av sytten unge musikere i alderen 14 til 20 år under ledelse av saksofonist Shannon Mowday. Mowday er opprinnelig fra Sør-Afrika, og musikken hun skriver og arrangerer for AOJO er jazz med en blanding av afrikanske og nordiske impulser. Med seg på konserten på Nasjonal jazzscene 30. april har de perkusjonisten Sidiki Camara, i Norge kanskje mest kjent for sitt samarbeid med Bugge Wesseltoft. Camara er en av Malis ledende perkusjonister, han spiller fast i Bill Frisells gruppe The Intercontinentals og er også en av skaperne av den moderne bølgen av afrikansk Manding-musikk.
AOJO startet opp høsten 2014 og hadde sin debutkonsert på Kampenjazz i desember samme år, til stor suksess. Siden den gang har de spilt på Molde jazzfestival, Oslo jazzfestival, Ungjazz i Kolben kulturhus og mye mer.

Fra forsiden

Nyhet

Sært i Smeltehytta

Kongsberg Jazzfestival har programmet for årets Særingfest klart. Den mer eksperimentelle delen av festivalen byr i år på blant annet trioen SPACE, Phil Minton & Veryan Weston, Nicole Mitchell solo og Christian Wallumrød & Ingebrigt Håker Flaten.

Nyhet

Vossa Jazz utlyser to stillinger

Etter ett års permisjon fra stillingen som festivalsjef i Vossa Jazz, har Trude Storheim annonsert at hun går nye veier. Nå utlyser festivalen både sjefsjobben og en produsentstilling. Søknadsfrist er 12. mai.

Meld deg på vårt nyhetsbrev