Nyhet

Chick Corea & TJO med intimkonsert i Oslo

Før Chick Corea & Trondheim Jazzorkester spiller sammen på store scener under Maijazz og Trondheim Jazzfestival i mai, vil de gjøre en intim klubbkonsert på Nasjonal jazzscene i Oslo.

Chick Corea og Trondheim Jazzorkester fortsetter sitt strålende samarbeid som begynte på Molde jazzfestival i 2000 og videre på norgesturné året etter. Sist de spilte sammen var i november 2016 da jazzorkesteret, som eneste utenlandske gjest, ble invitert over til New York for å spille på legendariske Blue Note Jazz Club i anledning Chick Coreas 75-årsdag. 

Nå skal de to storhetene møtes igjen i mai og spille under Maijazz i Stavanger Konserthus og i Olavshallen under Jazzfest i Trondheim, og nå også på Victoria i Oslo.
– Det er lov å ha litt flaks når man jobber med jazz, sier daglig leder for Nasjonal jazzscene i Oslo, Jan Ole Otnæs. Nasjonal jazzscene fikk nemlig spørsmål om scenen kunne huse forproduksjonen av turneen.
– Da Nasjonal jazzscene fikk beskjed om at Chick Corea og Trondheim jazzorkester ville komme til å trenge et øvingslokale i Oslo i mai, var det bare å kaste seg rundt. Hvis de likevel skulle øve, kan de vel også spille for publikum på kvelden? Etter mye korrespondanse, fikk vi det til tilslutt, forteller Otnæs.
Mandag 7. mai kan derfor Oslos konsertpublikum oppleve to giganter på en av Oslos mest intime scener. Det er plass til 300 publikummere, så det gjelder å være rask. Billetter er lagt ut for salg.

Chick Corea og Trondheim Jazzorkester (pressefoto)

Fra forsiden

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Nyhet

Bestillingsverk fra Krogstad

Saksofonist Mona Krogstad vil formidle håp og ettertanke i bestillingsverket Serenity Now på Kongsberg Jazzfestival lørdag 6. juli.

Meld deg på vårt nyhetsbrev