Nyhet

Samarbeidsprosjekt, norgesdebut og ny musikk på Moldejazz

Årets Artist In Residence Maria Schneider avslutter Moldejazz i domkirken sammen med Trondheimsolistene og Eir Inderhaug. Dave Holland kommer med nytt triosamarbeid, Mathias Eick presenterer ny musikk og trompeteren Yazz Ahmed har sin norgesdebut på Moldejazz.

Moldejazz kommer med storslipp 1. mars. Dave Holland vender tilbake til Moldejazz med nytt spennende triosamarbeid med Zakir Hussain og Chris Potter. Mathias Eick presenterer musikken fra sitt nye ECM-album «Ravensburg». Det blir Norgesdebut for den spennende britisk-bahrainske trompeteren Yazz Ahmed.
I tillegg til dette kommer Moldejazz-kjenningene Red Hot og Ytre Suløens Jass-Ensemble. Moldejazz legger i forbindelse med dette slippet også ut billetten til årets Jazzintro-finale og prisvinnerkonsert. Mer om Moldejazzprogrammet her.

Yazz Ahmed’s Hafla Band norgesdebuterer
Det britisk-bahrainske trompetistsensasjonen Yazz Ahmed spiller sin første konsert på norsk jord under Moldejazz i juli. Yazz har blitt en ettertraktet samarbeidspartner og har spilt med storheter som Radiohead, Lee ‘Scratch’ Perry, Tarek Yamani og Amel Zen. Hennes første album, «Finding My Way Home» (2011) markerte starten på utforskningen av fusjoneringen av jazz og arabisk musikk. I 2017 slapp hun det kritikerroste albumet, «La Saboteuse» (Naim), som for alvor har skaffet henne et internasjonalt publikum. The Guardians anmelder trakk sammenligninger med Jaga Jazzist og Tortoise i sin omtale av bandet. Ahmeds musikk hvisker ut grensene mellom jazz, elektronisk musikk og arabiske musikk og har blitt beskrevet som hypnotisk, tiltalende og psykedelisk arabisk jazz.

Maria Schneider med Trondheimsolistene og Eir Inderhaug
Årets Artist In Residence Maria Schneider gjør en unik avslutningskonsert i Molde Domkirke sammen med Trondheimsolistene som for anledningen er utvidet med blåsere fra Luftsforsvarts musikkkorps og Ensemble Denada. Solist er en av Norges fremste sangere, Eir Inderhaug. Verkene som fremføres er Maria Schneiders Grammy-vinnende «Winter Morning Walks» og «Carlos Drummond de Adrade Stories». Utgangspunktet for verkene er tekster fra to av det amerikanske kontinentets store poeter, Ted Kooser og Carlos Drummond de Adrade. Kooser hadde hederstittelen «Poet Laureate» ved Library of Congress fra 2004 – 2006 og er fortsatt aktiv. Hans brasilianske kollega Carlos Drummond de Adrade døde i 1987, og var en av Brasils mest kjente diktere. Dikterne har det til felles at deres poesi er forankret i hverdagshendelser og lokale miljøer. Sangene i syklusen «Winter Morning Walks» er kammermusikk med elementer av jazz, mens «Carlos Drummond de Adrade Stories» har en større og litt mer tradisjonell besetning. Flere amerikanske kritikere mener at Maria Schneider med albumet «Winter Morning Walks» har plassert seg som en av USA’s største nålevende komponister. Sangsolist Eir Inderhaug er sopran og er en svært ettertraktet solist både i Norge og på europeiske operascener.

Nytt triosamarbeid fra Dave Holland
Dave Holland, bassistlegenden som startet sin karriere i bandene til Miles Davis, Stan Getz, Sam Rivers og Anthony Braxton, vender tilbake til Moldejazz med en ny supetrio i krysningspunktet mellom jazz og indisk musikk. Sist Holland var i Molde var da han var Artist In Residence i 2011.
Den indiske table-spilleren Zakir Hussain slo gjennom i vesten som medlem av John McLaughlins band Shakti, og har siden spilt med Shankar, Jan Garbarek, Charles Lloyd og mange flere. Chris Potter beskrives av mange som kanskje den største nålevende jazz-saksofonisten. Sammen utgjør disse tre en trio som sprenger musikalske grenser og overrisler publikum med kreativ musikk fremført med stort overskudd og spilleglede.

Plateaktuelle Mathias Eick
Mathias Eick er utvilsomt en av Norges aller største jazznavn. Han er en av få artister i sin sjanger som lager musikk som går rett hjem både på tettepakkede klubber og på store utescener, og han har nådd et publikum langt utenfor både sjanger- og landegrensene. I 2008 slapp Eick sitt første soloalbum for ECM, «The Door», og har siden turnert verden rundt med ulike konstellasjoner og prosjekter. Som trompetist, vibrafonist, kontrabassist, gitarist eller pianist har multiinstrumentalisten Eick bidratt på langt over 100 innspillinger. Albumet «Ravensburg» – hans tredje på velrennomerte ECM, lanseres internasjonalt i mars.

Moldejazz har tidligere lansert den amerikanske bandlederen og komponisten Maria Schneider som Artist In Residence, Van Morrison, Stanley Clarke Band, R+R=NOW, Hudson, Di Derre, Matana Roberts, Cezinando, Iiro Rantala/Ulf Wakenius, Allison Miller´s Boom Tic Boom, The Big Yes, Four Brothers, Knut Reiersrud Band, Donny McCaslin, Gurls, Trondheim Jazzorkester & The MaxX, Paal Nilssen-Love XL Unit, Trondheim Voices, Amanda Delara, Fieh, Ingebjørg Bratland, Adam Douglas, Torhild Ostad / Carsten Dahl, Ola Kvernbergs Steamdome og Break of Day med Silje Nergaard.

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev