Nyhet

Norske og europeiske toppnavn til Jazzfest

Atomic (bildet), MoE & Mette Rasmussen, Raoul Björkenheim TRIAD og Humair/Storaas/Franck er blant nye, bekreftede navn til Trondheim Jazzfestival i mai.

Jazzfest i Trondheim presenterer norsk og europeisk i sitt nyeste programslipp. Festivalen har invitert den sveitsiske legenden Daniel Humair for en eksklusiv konsert søndag 13. mai med pianist Vigleik Storaas og den svenske mesterbassisten Daniel Franck. Norsk-svenske Atomic, med stjernelaget Fredrik Ljungkvist, Magnus Broo, Håvard Wiik, Hans Hulbækmo og Ingebrigt Håker Flaten, spiller på Dokkhuset fredag 11. mai.

Trioen MoE, med bassist Guro Skumsnes Moe i spissen, har tatt publikum med storm langt utover Norges grenser med sin særegne blanding av noise, rock, impro og performance. Under Jazzfest forsterkes trioen med saksofonist Mette Rasmussen, og det forventes fullt trøkk på Cinemateket i Trondheim 10. mai.
Saken fortsetter under bildet.

MoE: Håvard Skaset, Guro Skumsnes Moe og Joakim Heibø Johansen. Mette Rasmussen til høyre. (foto: jazzfest.no)

Fra Østerrike kommer prisvinnende HI5. I 2012 mottok de Joe Zawinul Award, året etter vant de Bucharest International Jazz Competition og Jimmy Woode European Jazz Award. Franske Armel Dupas Trio beskrives som progressiv jazz med et distinkt electro-rock-sound, motiv-basert, utforskende og filmatisk. Finske Kari Ikonen Trio er plateaktuelle med sitt tredje album, “Wind, Frost & Radiation”, når de gjester Trondheim i mai. Raoul Björkenheims trio Triad spiller 10. mai på Jazzfest for aller første gang, men trommeslager Ilmari Heikinheimo er allerede godt kjent i byen som utvekslingsstudent ved jazzlinja på NTNU. Mer om Jazzfest-programmet her.

Trondheim Jazzfestival har tidligere sluppet blant annet Gregory Porter med «Nat King Cole & Me», China Moses, Donny McCaslin, Trondheim Jazzorkester & Chick Corea, Erlend Jentoft «Triforium» (bestilling), Ståle Storløkkens “Twilight Saloon” (bestilling), Bill Frisell & Thomas Morgan, Arild Andersen & TrondheimSolistene og Solveig Slettahjell.

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev