Nyheter

Jazzfest slipper tre nye navn

China Moses og Donny McCaslin er bekreftet til Jazzfest i Trondheim i mai 2018. Ståle Storløkken avslutter hele festivalen med urframføring av bestillingsverket «Twilight Saloon».

Jazzfest har fått Ståle Storløkken til å komponere et omfattende bestillingsverk som avslutter festivalen 13. mai.
«Begynn med en musiker som tiltrekkes av blandingen mellom elektronisk og akustisk lyd – og orkestreringen av dette. Legg til en musikalsk nysgjerrighet som strekker seg fra Messiaen til ELP – og alltid søker et eget uttrykk på grensen mellom det tonale og det abstrakte. Tilsett så årelang erfaring fra friimprovisert musikk uten føringer til «full on» rock/psychedelia-inspirerte uttrykk. Inviter til slutt inn en håndfull musikalske personligheter med hver sin unike stemme – så får du «Twilight Saloon», et sted for mylder og ettertanke, dunder og brak, poesi og pang-pang.» skriver Jazzfest om bestillingsverket.
Storløkken tar med seg Anja Lauvdal (tangenter), Hans Hulbækmo (slagverk), Lucy Railton (cello) og Eirik Hegdal (treblås).

Den Grammy-vinnende saksofinisten Donny McCaslin fikk sitt store internasjonale gjennombrudd som bandleder på David Bowies «Blackstar». McCaslin er likefullt en artist med en lang og merittfylt solokarriere bak seg, og onsdag 9. mai spiller han i Olavshallen.  Tidligere samme kveld blir det souljazz med den amerikanske vokalisten China Moses på Dokkhuset.

Mer om programmet på Jazzfest her.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzjam House Rules

Tullkattesnutene tar med barn ut i verden, Audun Ellingsen knipser klingende jazzmynt, ferske videoer, bookingnyheter og konsertinntrykk pluss et Jazznytt-intervju med Amalie Dahl!

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev