Nyhet

Vestlendingene inntar Oslo

Rett Vest! er tittelen på konsertrekka lørdag 17. februar på Nasjonal jazzscene i Oslo. Da inntar 20-årsjubilanten Vestnorsk jazzsenter Victoria med Supersonics, Dag Arnesen & Bergen Big Band, Møster, Stein & Mari og BmXL.

Vestnorsk jazzsenter feirer sitt 20-årsjubileum og inntar Nasjonal jazzscene med et tettpakket program med kremen fra Vestlandet lørdag 17. februar. Jubileet ble feiret i Bergen i november i fjor, og nå ønsker ønsker de å markere seg i hovedstaden og rette oppmerksomhet mot jazzen vestfra.
– Vi ønsker å vise fram et utvalg av de fine musikerne og bandprosjektene vi har her i vest, by på noe for en hver smak inkludert barn, og selvsagt også feire oss sjøl litt, sier daglig leder i Vestnorsk jazzsenter, Nina Torske. – Vi håper mange kommer for å oppleve musikken sammen med oss, og bidrar til å lage godstemning og fest!

Magisk lydverden for barna
Det hele starter kl 11:00 på formiddagen med konsert for barn. Supersonics, med Petter Frost Fadnes (saksofon), Chris Sharkey (gitar) og Ståle Birkeland (trommer), skaper en supermagisk lydverden. Gjennom improvisasjon, supersonisk teknologi og ren vilje skaper trioen engasjerende og bakoversveisende musikk fra rare lyder, nydelige melodier og heftige beats. Musikerne har lang erfaring i å spille for barn og har en strålende og uanstrengt kommunikasjon med det unge publikummet. Konserten passer best for barn mellom 6 og 12 år.

Matinékonsert med Bergen Big Band og Arnesen
For noen år siden opplevde Bergens egen Bill Evans, Dag Arnesen, noe som svært få jazzmusikere er forunt: å bli folkekjær, nærmest allemannseie med platene i Norwegian Song-serien. Nå er materialet arrangert for det store formatet, og til Oslo har han med seg et storband av internasjonal klasse. I Bergen Big Band, som i fjor fylte 25 år, finner vi både klassiske musikere fra Bergen filharmoniske orkester og Sjøforsvarets musikkorps, samt jazzmusikere som har gjort seg bemerket nasjonalt og internasjonalt. Det er et knippe musikere, et orkester og et format Arnesen kjenner svært godt. Lørdag kl 15:00 er det duket for Grieg i jazza storbanddrakt, designet, sydd sammen og båret frem av to av Bergens store musikalske stoltheter.

Tre kveldskonserter
Kvelden på Rett Vest! byr på tre konserter. Den kompromissløse og hardtblåsende saksofonisten Kjetil Møster arbeider for tiden med stipendiatprosjektet «Den elektrofoniske saksofonen» ved Griegakademiet i Bergen. Prosjektet utforsker sammensmeltningen av akustisk og elektronisk lyd, og dette vil vi få presentert en smakebit av i en 20 minutters elektroakustisk solo.
Stein og Mari er to særegne musikalske personligheter som inviterer publikum inn i en leken, undrende og småskranglete popsfære. Duoen blander upretensiøst elementer fra elektronika, vest-afrikanske rytmer, bossa nova, jazzlicks og spaghettiwestern til sin helt egen greie. De har sluppet tre strålende album på Jazzland Rec, sist i 2015 med For Individuals Facing The Terror Of Cosmic Loneliness.
Det som startet som BMX trio på Nattjazz i 2006, har med åra blitt en ganske lubben sak: BmXL. Opprinnelig skulle de bare spille en konsert med musikk inspirert av Motian, Frisell og Lovano. Men musikken tok snart sin egen retning og fokuset ble raskt flytta til eget materiale. Komposisjonene er i hovedsak signert Njål Ølnes, men når resten gjengen får en finger med i spillet er det ikke lenger tydelig hva som er planlagt og hva som oppstår her og nå. BMX er spontanitet, fantastiske melodiske tema og et stjernelag av musikere. ‎BmXL er det samme, bare enda mer: Per Jørgensen (trompet, stemme, perk), Njål Ølnes (saksofon), Eirik Hegdal (treblås), Thomas Dahl (gitar), Ståle Storløkken (tangenter) og Øyvind Skarbø (trommer).

Fra forsiden

Nyhet

Jazzknappleik

Paal Nilssen-Love og Jens Borge har trommet sammen hele 18 improvisasjonsmusikere fra Vestlandet til en todagers festival midt i august. Festivalen begynner i Stavanger og slutter i Bergen.

Nyhet

Maijazz i oktober

Det blir likevel Maijazz i Stavanger i 2020. Kjartan Fløgstad med band åpner festivalen mandag 5. oktober, og det fortsetter med et helnorsk program med blant annet Eple Trio, Svein Olav Herstad Trio og Arild Andersen Group.

Meld deg på vårt nyhetsbrev