Nyhet

Varangerfestivalen med ny jazzsatsing

Varangerfestivalen i Vadsø lanserer ny satsing på jazzklubben som scene, Varanger Late Night Jazz, med blant andre Sigrid Brennhaug, England Brooks og Frode Nymo på programmet. Rydin (bildet), Ellen Andrea Wang og Cory Henry & The Funk Apostles er også bekreftet til festivalen.

Jazzen har en sterk plass i Varangerfestivalens 36 år lange historie, men har de siste årene vært en mindre sentral del av programmet. Nå lanserer festivalen Varanger Late Night Jazz, en nysatsing på jazzklubben som scene.
– Dette slippet viser med ettertrykk at vi på ingen måte har glemt hvor vi kommer fra. Jazzen er og kommer alltid være en del Varangerfestivalens historie og nåtid. Som sagt, du finner ikke mer grensesprengende musikere enn jazzmusikere, sier festivalsjef Robert Lundgren i en pressemelding.

I det nye vrimlearealet utenfor den nye kultursalen blir det hver kveld jazzkonserter med norske og internasjonale musikere. Torsdag til lørdag spiller husbandet med nordnorske toppmusikere under ledelse av kapellmester John-Kåre Hansen. I husbandet spiller Jørn Øien (piano), Dag Erik Pedersen (kontrabass), Roger Johansen (trommer) og John-Kåre Hansen selv på gitar. Dette bandet skal akkompagnere Frode Nymo, Sigrid Brennhaug og England Brooks. Britiske The Near Jazz Experience spiller på jazzklubben åpningskvelden 8. august.

Vokalist og pianist Andrea Rydin Berg (Rydin) slapp albumet «Heart of Gold» i desember 2017. Albumet er en nedstrippet live-plate med piano, vokal og cello. Til Varangerfestivalen forsterker Rydin laget og tar med seg et band håndplukket fra hennes etterhvert store nettverk av musikerkollegaer.

Til Varangerfestivalen kommer også blant andre Katarina Barruk, Ellen Andrea Wang og Cory Henry & The Funk Apostles. Mer om programmet her.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev