Nyhet

Mer Kongsbergnytt

Charlotte Dos Santos og Erlend Apneseth Trio kommer til Kongsberg Jazzfestival først uka i juli. Ola Kvernbergs Steamdome avlutter hele festivalen med nattkonsert.

Med sin stilsikre hybrid av jazz, soul og r’n’b har Charlotte Dos Santos vært en oppsiktsvekkende nykommer på den norske musikkscenen det siste året.
– Charlotte Dos Santos har ikke vært hyppig å se på norske konsertscener, men det har gått gjetord om de få konsertene hun har holdt, sier presseansvarlig i Kongsberg Jazzfestival Ragnhild Menes. Nylig holdt artisten en utsolgt konsert på Nasjonal Jazzscene Victoria, omtalt av musikknettstedet Gaffas anmelder som en av de mest fullkomne konserter han hadde vært på.

Erlend Apneseth Trio opererer i et åpent landskap der folkemusikk møter samtidsmusikk og den improviserte jazzen spøker i bakgrunnen. Resultatet er fengslende og annerledes, og har allerede blitt belønnet med Spellemannsnominasjoner i kategorien Åpen klasse to ganger. Torsdag 5. juli blir trioen å høre i Sølvsalen.

Det blir en brennhet avslutning på årets festival når Ola Kvernbergs publikums- og kritikerroste band Steamdome inntar Energimølla med nattkonsert lørdag 7. juli. Tittelen på Ola Kvernbergs nyeste prosjekt er ikke tilfeldig valgt. Steamdome er rendyrket perkussiv musikk som er progressiv og brutalt fremadstormende som et løpsk tog. Musikken er livsbejaende, surrealistisk og kan gi assosiasjoner til Sergio Leones berømte spaghetti-westerns.Lokomotivet Steamdome drives fremover av et hardtslående maskineri av musikere, håndplukket av Ola Kvernberg, med intet mindre enn tre trommeslagere i front.

Mer om programmet og billettkjøp her.

Fra forsiden

Nyhet

Sesongstart på Nesodden Jazzklubb

Andreas Haddeland Trio sesongåpner Nesodden Jazzklubb med releasekonsert 25. januar. Cortex, Tanaka/Lea/Strønen og Trygve Seims Rumi Session er blant andre navn på vårprogrammet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev