Nyhet

Blow Out til København

Improjazzklubben Blow Out samarbeider med det danske musikerkollektivet ILK Music. Søndag 11. februar spiller norske musikere i Købehavn, og tirsdagen etter gjester danskene Café Mir i Oslo.

Blow Out er i 2018 utnevnt som en av to norske Puls-arrangører. Puls er en treårig satsing fra Nordisk Kulturfond som skal støtte og styrke samarbeid og utveksling mellom musikkarrangører i Norden som setter høy kunstnerisk kvalitet og engasjerende møter med publikum i førersetet, og målet skal være et sterkere nordisk musikkmarked.

Blow Outs samarbeidspartner er ILK Music, et musikerkollektiv som favner ny musikk, fri impro og avant-garde fra en rekke internasjonale musikere og kunstnere med tilknyting til København.

Om prosjektet sier Blow Outs programansvarlige trommeslager Ståle Liavik Solberg: «For en klubb som Blow Out, som er fundamentert på å skape møter mellom musikere har Puls-satsingen vært en utrolig bra mulighet. Vi er gode på å hente internasjonale musikere til oss og synes det lover godt for fremtiden om man også nå kan skape anledninger til å sende norske musikere ut. Det er vinn-vinn-vinn for Blow Out, ILK, og musikerne på programmet».

Den første konserten i samarbeidet skjer i Koncertkirken på Nørrebro i København allerede på søndag 11. febuar, som en del av byens Vinterjazz-program. Den danske saksofonisten og ILK-medlem Lotte Anker skal møte norske Ketil Gutvik (gitar) og Per Zanussi (bass), mens i sett nummer to møter norske, men nå nesten danske, ILK-medlem Torben Snekkestad (saksofon) Lene Grenager (cello), Ståle Liavik Solberg (trommer) og svenske Sten Sandell (piano).

På tirsdag gjester den samme gjengen Café Mir på Grunerløkka, hvor Blow Out i kjent stil avholder sine bi-ukentlige konsertkvelder. Konstellasjonene blir de samme som på søndagen i København, med en forsterkning fra cellist Tanja Orning i første sett.

I mai gjentas bedriften med én konsert i København og én på Mir. Der vil publikum blant annet få møte Sofia Jernberg, Raymond Strid, Ole Morten Vågan og Søren Kjærgaard.

Mer om puls.
Event for konserten i København
Event for konserten i Oslo

Fra forsiden

Nyhet

Sesongstart på Nesodden Jazzklubb

Andreas Haddeland Trio sesongåpner Nesodden Jazzklubb med releasekonsert 25. januar. Cortex, Tanaka/Lea/Strønen og Trygve Seims Rumi Session er blant andre navn på vårprogrammet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev