Nyhet

Blow Out til København

Improjazzklubben Blow Out samarbeider med det danske musikerkollektivet ILK Music. Søndag 11. februar spiller norske musikere i Købehavn, og tirsdagen etter gjester danskene Café Mir i Oslo.

Blow Out er i 2018 utnevnt som en av to norske Puls-arrangører. Puls er en treårig satsing fra Nordisk Kulturfond som skal støtte og styrke samarbeid og utveksling mellom musikkarrangører i Norden som setter høy kunstnerisk kvalitet og engasjerende møter med publikum i førersetet, og målet skal være et sterkere nordisk musikkmarked.

Blow Outs samarbeidspartner er ILK Music, et musikerkollektiv som favner ny musikk, fri impro og avant-garde fra en rekke internasjonale musikere og kunstnere med tilknyting til København.

Om prosjektet sier Blow Outs programansvarlige trommeslager Ståle Liavik Solberg: «For en klubb som Blow Out, som er fundamentert på å skape møter mellom musikere har Puls-satsingen vært en utrolig bra mulighet. Vi er gode på å hente internasjonale musikere til oss og synes det lover godt for fremtiden om man også nå kan skape anledninger til å sende norske musikere ut. Det er vinn-vinn-vinn for Blow Out, ILK, og musikerne på programmet».

Den første konserten i samarbeidet skjer i Koncertkirken på Nørrebro i København allerede på søndag 11. febuar, som en del av byens Vinterjazz-program. Den danske saksofonisten og ILK-medlem Lotte Anker skal møte norske Ketil Gutvik (gitar) og Per Zanussi (bass), mens i sett nummer to møter norske, men nå nesten danske, ILK-medlem Torben Snekkestad (saksofon) Lene Grenager (cello), Ståle Liavik Solberg (trommer) og svenske Sten Sandell (piano).

På tirsdag gjester den samme gjengen Café Mir på Grunerløkka, hvor Blow Out i kjent stil avholder sine bi-ukentlige konsertkvelder. Konstellasjonene blir de samme som på søndagen i København, med en forsterkning fra cellist Tanja Orning i første sett.

I mai gjentas bedriften med én konsert i København og én på Mir. Der vil publikum blant annet få møte Sofia Jernberg, Raymond Strid, Ole Morten Vågan og Søren Kjærgaard.

Mer om puls.
Event for konserten i København
Event for konserten i Oslo

Fra forsiden

Nyhet

Robert Normann-festival i Sarpsborg

Torsdag 16. august går startskuddet for den tiende Robert Normann-festivalen i Sarpsborg. På programmet står blant annet Solfrid Molland Ensemble, Andera Aarum Trio og Hot Club de Norvège.

Nyhet

Kulturdebatt under Arendalsuka

Fredag 17. august arrangerer Arrangørforum og Balansekunst en stor kulturpolitisk debatt under Arendalsuka. Den kommende kulturmeldingen, regionreformen samt likestilling og mangfold blir tema i denne debatten, som får et tungt politisk panel med blant annet kulturminister Trine Skei Grande.

Meld deg på vårt nyhetsbrev