Nyhet

Vårsesongen på Oslo Jazzforum

Oslo Jazzforum, som holder til på Herr Nilsen i Oslo sentrum, presenterer et bredt program også denne konsertsesongen med Larry Goldings Trio i mai som et av høydepunktene.

Den Oslo-baserte jazzklubben Oslo Jazzforum ble stiftet i 1996 for å bidra til at lokale jazzmusikere skulle få en mulighet til å presentere seg og sin musikk for et publikum i hovedstaden. Etter 22 års drift er klubben fortsatt aktiv med over 70 konserter hvert år, og scenen har hele tiden hatt tilholdssted på Herr Nilsen, den lille intimscenen rett ved Tinghuset.
Oslo Jazzforum er opptatt av å presentere bredden innen jazzen, og klubben arrangerer konserter på Herr Nilsen 1-2 ganger hver eneste uke. Konsertene er fast hver lørdag ettermiddag kl. 16 samt annenhver onsdag kveld kl. 20.

Her er noen smakebiter fra vinterens og vårens program på Oslo Jazzforum:
Den virkelige store begivenheten i vårens konsertrekke vil foregå 26. mai når Larry Goldings Trio feat. Peter Bernstein & Bill Stewart kommer til Herr Nilsen. En legendarisk orgeltrio som mange mener er en av tidenes beste. Billetter kan forhåndsbestilles på ticketco.events.
En av jazzens ledende tenorsaksofonister, Seamus Blake, kommer tilbake 28. februar, i samspill med våre egne Bjørn Vidar Solli på gitar, Julian Haugland på bass og amerikanske Jon Wikan på trommer.
De lokale musikerne i Oslo samarbeider ofte med musikere fra andre deler av Skandinavia og når Andrés Thor – som av kritikere anses som en av Islands fineste jazzgitarister i sin generasjon – kommer til Oslo 7. april, vil kvartetten bestå av Andreas Dreier på bass, Erlend Slettevoll på piano og Erik Nylander på trommer.
Fra Asker kommer Espen Rud med kvintetten Svarttrost 28. april. Ifølge komponist og kapellmester Rud kan navnet assosieres med svarttrostens vakre og melodiske sang, og han håper at publikum også vil oppleve musikken slik.
Vi kan også nevne blant annet Gard Nilssen Acoustic Unity 14. februar, det danske orgel-esset Kjeld Lauritsen 24. februar, Trio de Janeiro 3. mars, Knut Riisnæs kvartett 21. april og den New York-bosatte norske gitaristen Lage Lund med trio 12. mai.  Den 2. juni presenterer Oslo Jazzforum Petter Wettres forrykende hyllest til sitt store forbilde Michael Brecker. Det går fremdeles gjetord om konserten som ble lansert under siste Oslo Jazzfestival, og arrangøren spår det vil bli trangt om plassen.

Mer om hele programmet til Oslo Jazzforum her.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev