Nyhet

Eksklusivt mestermøte på KongsbergJazz

En sjelden begivenhet ventes når jazzikon, legende og publikumsfavoritt Chick Corea kommer til Kongsberg Jazzfestival og gjestes på scenen av den norske saksofonisten Marius Neset.

Det er bandmedlemmene fra Chick Corea Akoustic Band, med stilskaperne John Patitucci på bass og Dave Weckl på trommer, som nå utgjør trioen som kommer til Kongsberg.
Chick Corea er en av ytterst få jazzmusikere som har stjernestatus også blant musikkinteresserte langt utenfor kretsen av jazzlyttere. Helt siden han slo igjennom med Miles Davis på 1960-tallet, har han vært en musikalsk forgrunnsfigur. Med en aldri sviktende formidlingsglede har han greid å nå fram til et stort publikum med sin lyriske, swingende og melodiske musikk.

Marius Neset med gjesteopptreden
Saksofonist og komponist Marius Neset omtales som en av de mest lysende, unge musikere ikke bare i norsk jazz, men også i internasjonal sammenheng. På konserten i Kongsberg Musikkteater fredag 6. juli gjør Neset en gjesteopptreden med Chick Corea Akoustic Band .
– I 2017 fikk Marius Neset Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris, noe som gjør at han på sommerens festival blir å høre i tre forskjellige sammenhenger, sier festivalsjef Kai Gustavsen.
Marius Neset står for festivalens åpningskonsert med et bestillingsverk for London Sinfonietta, og blir deretter å høre i samspill med Chick Corea. Det tredje prosjektet Marius Neset blir å høre i offentliggjøres i løpet av kort tid.
– Én ting er sikkert: dette blir definitivt et høydepunkt i jazzfestivalens mangeårige historie, avslutter Kai Gustavsen.

Billettsalget er i gang fra og med tirsdag 30. januar. Mer info om program og billettsalg her.

Fra forsiden

Vossa Jazz 2024 - dag 3

Mowday! Mowday!

FESTIVAL: Ekstatisk, politisk og rørende verk fra underkjente Shannon Mowday toppet årets Vossa Jazz. Les Audun Vingers siste rapport fra festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev