Nyheter

Energien lar seg ikke knekke

Den norske kvartetten Rohey spruter av energi på scenen. Bare ikke akkurat nå. For to av fire ligger ved slutten av januar utslått av influensa. – Ingen fare for konserten på Bodø Jazz Open 3. februar eller turneen i nord i april, lover trommeslager Henrik Lødøen.

AV SVEIN SNEFJELLÅ / Nordnorsk Jazzsenter
Foto: Torstein Lund Eik

New York er en varm by, mentalt sett, men ikke når det gjelder temperaturene i januar. Rohey har fem dager bak seg i The Big Apple. Direkte fra spillejobb i Brüssel spilte kvartetten på New York City Winter Jazz Festival. – Rett fra flyet med jetlag bar det på scenen på en fantastisk jazzklubb. Det var moro. Men så var det kulden da og en lang reise hjem med mye venting og stadige forsinkelser. Det er nok det som har slått ut vokalisten Rohey Taalah og bassisten Kristian B. Jacobsen, selv om han er fra Bodø. Men ingen fare. De kommer seg på beina igjen i god tid for konsertene, forsikrer Lødøen.

FULL FRIHET
Som så mange andre spennende band fant de tre og pianisten Ivan Blomqvist sammen på jazzlinja i Trondheim. Det er fire år siden nå. – Jeg tror friheten vi får på jazzlinja, er en vesentlig grunn til at det kommer så mye godt derfra. Det handler ikke bare om reinspikka jazz. Vi får lov til å krysse grenser og lete etter nye lydbilder i et tett og fint miljø som gjør oss trygge på hverandre, sier Henrik Lødøen. Til å begynne med satset Rohey på å lage egne og spesielle versjoner av standardlåter. Men så oppdaget de komponisttalentet i egne rekker, Ivar Blomqvist.

LITT NEDPÅ
Tidlig i fjor kom debutalbumet ”A Million Things” ut og ble møtt med kritikerros. Rohey ble kronet som Norges nye neo-soul-jazzhåp. – Kritikerne likte den godt og vi er også godt fornøyd. Men plata er kanskje litt nedpå i forhold til den utviklingen vi har hatt siden, sier Lødøen. – De som hører live nå, sier de opplever et energisk band, røffere med en musikk full av trøkk. Det er også det vi selv føler. Så er det ikke så nøye hvilken musikalsk bås vi hører hjemme i. Men publikum skal merke at vi mener det vi gjør, sier han.

UT PÅ TUR
– Vi spiller mye live og er heldig som får reise mye til stadig nye oppgaver på festivaler og andre spillejobber ute i Europa. Det liker vi godt selv om reisingen og stadige klimaskifter har hatt sin pris akkurat nå. Jeg har spilt på nye Sinus på Stormen sist høst. Jeg elsker det lokalet og vi gleder oss veldig til å spille på Bodø Jazz Open 3. februar, sier han. I april er det klart for rundtur. I regi av Nordnorsk Jazzsenter spiller Rohey i Kjøllefjord 11. april, i Vadsø dagen etter og på Mo 13. april. – Jeg er sunnmøring. Kristian er fra Bodø. Det er kult å komme nordover med dette bandet. For vi har ikke spilt så mye nordpå til nå. Det blir det straks en endring på, sier Henrik Lødøen.

Turneen arrangeres av Nordnorsk Jazzsenter

 

Fra forsiden

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Nyhet

Bestillingsverk fra Krogstad

Saksofonist Mona Krogstad vil formidle håp og ettertanke i bestillingsverket Serenity Now på Kongsberg Jazzfestival lørdag 6. juli.

Meld deg på vårt nyhetsbrev