Nyheter

Trondheim Jazzfestivals talentpris til Lars Ove Fossheim

Musiker Lars Ove Fossheim mottok Trondheim Jazzfestivals talentpris 2017 onsdag 6. desember.

Trondheim Jazzfestival deler ut en årlig talentpris til gruppe eller enkeltartist, komponist eller arrangør, med tilhørighet til jazz. Juryen legger til grunn at prisvinneren blant annet er nyskapende og har en klar identitet og er på terskelen til gjennombrudd. Prisen som er på 20 000 kroner, er støttet av NTNU og prisvinneren skal ha tilknytning til Jazzlinja NTNU.

Juryen, som har bestått av Kirsti Huke, Eirik Hegdal og Petter Vågan, legger dette til begrunnelse for utnevnelsen:
«Trondheim Jazzfestivals talentpris 2017 går til en spennende musiker med stor stilistisk bredde. Han inntar en naturlig, velfundert og moden musikalsk plass i alle prosjekter han involverer seg i, med en særegen stemme som retter blikket fremover.
Han presser grensene for sitt instrument på en subtil og gjennomtenkt måte, tuftet på tradisjoner, men alltid med en tvist. Sist, men ikke minst spiller han andre gode. Han gikk ut av Jazzlinja i 2009, og har gjort seg bemerket i band som Your Headlights Are On, Skadedyr, Snøskred, Stina Stjern og Broen. I tillegg har han engasjert seg innenfor det frie feltet hvor han har spilt med toneangivende samtidskomponister som Pauline Oliveros, Christian Wolff, Jennifer Walshe og Rhys Chatham.
Trondheim Jazzfestival og juryen gratulerer med årets Talentpris, som går til Lars Ove Fossheim.»

 

Fra forsiden

Nyheter

Romerike Storbandfestival for tiende gang

Fredag 21. september åpner Romerike Storbandfestival for tiende gang. Prime Time Orchestra, Samlebandet m/Dag Arnesen og Lars Erik Gudims Orkester m/Odd Rene Andersen er blant storbandene som står for et bredt repertoar i Lillestrøm denne helga.

Meld deg på vårt nyhetsbrev