Nyheter

Nye festivalslipp

Helge Lien Trio kommer til Kongsberg Jazzfestival neste sommer. Moon Hooch, Cory Henry & the Funk Apostles og Donny McClasin Group er klare for Maijazz 2018.

Moon Hooch har levert forrykende konserter på norske scener tidligere, og 4. mai spiller trioen fra Brooklyn, New York på Folken under Maijazz.  Cory Henry kommer tilbake til Stavanger. Sist han var på Maijazz spilte han med publikumsfavorittene Snarky Puppy, og 7. mai er han tilbake som frontmann i eget prosjekt: Cory Henry & The Funk Apostles. Den amerikanske saksofonisten Donny McCaslin kommer til Maijazz 5. mai.

Helge Lien Trio spiller på Energimølla under Kongsberg Jazzfestival 6. juli. Tidligere i år kom trioens niende plate «Guzuguzu», og Jazzinorge-anmelder Terje Mosnes beskrev plata som «…en åpenbaring av sterke låter og strålende formidling».
– En slik begeistring er gjennomgående hos alle som har anmeldt plata, og alle som har hørt trioen i fri utfoldelse på konsertscenen, er fullstendig klar over at ingen av dem overdriver. Dette er en jazztrio i verdensklasse, sier leder av festivalens programkomité Tor Dalaker Lund.
Verdens største jazznettsted All About Jazz plasserer Helge Lien Trio helt i toppen sammen med Brad Mehldau, Esbjørn Svensson og Bill Evans når det gjelder å mestre «The Art of the Trio».
– En konsert med Helge Lien Trio kan oppleves både vakker og lyrisk, energisk og intens. Dette er musikk som kan falle i smak både hos et kresent jazzpublikum og hos de som kanskje ikke har et nært forhold til jazz fra før av, sier festivalens presseansvarlig Ragnhild Menes.

Fra forsiden

Nyheter

Høringsinnspill til statsbudsjettet 2020

Denne uka er det komitéhøringer i Stortinget om regjeringens forslag til statsbudsjett for 2020. Norsk jazzforum leverte mandag 21. oktober høringsinnspill til familie- og kulturkomiteen og til utenriks- og forsvarskomiteen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev