Nyheter

Stian Westerhus sesongåpner Nasjonal jazzscene med nytt verk

Nasjonal jazzscene har begynt å slippe konserter for våren 2018. Stian Westerhus sesongåpner 19. januar med urframføring av bestillingsverket «V». I april blir det jubileumsuke når jazzscenen feirer ti år i eget hus.

I de senere årene har Westerhus blitt en etterspurt komponist med bestillingsverker for Britten Sinfonia, Sydnederlandsk Philharmoni, Ultima og Trondheim jazzorkester. Nå også for Nasjonal jazzscene til sesongåpningen i januar.

– For å sparke det hele igang, har Nasjonal jazzscenen bedt Stian Westerhus om å spesialskrive ny musikk. Han takket for invitasjonen med å mønstre på Helge Sten, Frode Haltli, Ståle Storløkken og Erland Dahlen, så grunnvollen skal få merke vibrasjonene helt fra start, forteller daglig leder Jan Ole Otnæs.

Dagen etter løftes sjelen enda et hakk av sylskarp souljazz fra Charlotte Dos Santos, og tonen for det nye året er satt ettertrykkelig. Utover vinteren og våren følger besøk fra blant annet David Murray Quartet med Saul Williams, Megalodon Collective, GURLS, Jon Balkes prosjekt Batagraf i festivalform, Nels Cline Four, Mike Stern & Jan Gunnar Hoff Quartet, Fire!Orchestra, Torg og Elephant9. Totalt vil Nasjonal jazzscene presemtere nærmere 70 konserter før sommeren kommer.
Saken fortsetter under bildet.
Charlotte Dos Santos  (pressefoto: Heidi Lee)

10 år i eget hus
I 2018 kan Nasjonal jazzscenen feire 10 år i eget hus. Den nydelige klubben Victoria på Karl Johan, opprinnelig en av byens mest eksklusive kinoer, puster nå jazz og ny musikk. Lokalene er finstemt til god akustikk, med eget flygel og instrumentpark av høyeste klasse.
– I selve jubileumsuka i april, forberedes det nå til egen jubileumskonsert med hjemlige og internasjonale stjernemusikere og en uke i overflødighetshornets tegn, forteller Otnæs.

Mer om program og billetsalg her.

Fra forsiden

Nyheter

Nytt Molvær-verk på Kongsberg Jazzfestival

Veteran og pioner Nils Petter Molvær er klar for Kongsberg Jazzfestival i juli med splitter nytt bestillingsverk. Publikum kan også glede seg til Siril Malmedal Hauge, solokonsert med Stian Carstensen og Tora Dahle Aagård i bandet TORA.

Meld deg på vårt nyhetsbrev