Nyheter

Nye slipp fra Maijazz

Nils Petter Molvær Group, Håkon Kornstad «Tenor Battle» og Gjermund Larsen Trio med Nordic er bekreftet til Maijazz 2018.

Maijazz slipper denne uka tre sterke norske grupper med svært forskjellige og spennende uttrykk.

I Folken 5. mai får Maijazzpublikummet gjenhør med Nils Petter Molvær Group. Høsten 2016 gav Molvær ut «Buoyancy», et album som balanserer mellom det tradisjonelle og det kontemporære, det komponerte og improviserte. Bandet består av Erland Dahlen (trommer), Geir Sundstøl (gitar) og Jo Berger Myhre (bass) i tillegg til Nils Petter Molvær på trompet.

Saksofonist Håkon Kornstad er også utdannet operasanger, og i «Tenor Battle» møtes tenorsaksofonisten og tenorstemmen. Kornstad har har fusjonert opera og jazzmusikk til sitt helt personlige, unike uttrykk, og dette får Maijazzpublikummet høre 6. mai i St. Petri Kirke.

De siste årene har det vokst fram ei fellesnordisk folkemusikkscene med fellesnordiske prosjekt og folkemusikkgrupper. Nordisk folkemusikk som et begrep er etablert, og er på vei til å bli en egen sjanger. Gjermund Larsen Trio og den svenske folkemusikkgruppa Nordic er toneangivende utøvere på folkemusikk-/verdensmusikkscenen der de har markert seg som to av de aller fremste innen nyskapende og nykomponert folkemusikk i Norden.
Utgangspunkt for Maijazzkonserten i St. Petri Kirke 4. mai er Gjermund Larsen sitt spesialskrevet verk for Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival 2015 – Salmeklang.

Gregory Porter med Stavanger Symfoniorkester og Chick Corea & Trondheim Jazzorkester er allerede klar for Maijazz 2018. Mer om programmet her.

Fra forsiden

Ukas Jazzprofil

UKAS JAZZPROFIL: David Jønsson

David Jønsson kvesser blyanten. Det neste året vikarierer han som markedsansvarlig på Nasjonal jazzscene, og med fem ukentlige konserter i jazzens storstue Victoria, er det mye tekstarbeid og info som skal pushes ut.

Meld deg på vårt nyhetsbrev