Nyheter

Stort programslipp fra Moldejazz

Artist in Residence på Moldejazz 2018, komponist og orkesterleder Maria Schneider, står for åpningskonserten sammen med Ensemble Denada. På Moldejazz-programmet står også Hudson, med John Scofield og Jack DeJohnette i spissen, Trondheim Voices og Paal Nilssen-Love XL Unit.

Den nye supergruppa Hudson, med John Scofield og Jack DeJohnette i spissen, gjør Norgesdebut på åpningsdagen av Moldejazz 2018. Selve åpningskonserten er det Artist In Residence Maria Schneider & Ensemble Denada som står for. Saksofonisten Donny McCaslin vil både gjeste inn på åpningskonserten og gjøre egen konsert med sitt nye band som er utvidet med vokalist Jeff Taylor. Trondheim Voices vil urfremføre et bestillingsverk av Helge Sten og Ståle Storløkken. Paal Nilssen-Love vender fem år etter debuten på Moldejazz tilbake med sitt store ensemble som har vokst fra Large til XL. Trioen Gurls, med Ellen Andrea Wang, Hanna Paulsberg og Rohey Taalah, vil gjør intim klubbkonsert, og Sparebank 1 SMN JazZtipendiat 2017/ 2018 The MaxX vil fremføre sitt nyskrevne verk for sin versjon av Trondheim Jazzorkester.

Norgesdebut
Hudson består i tillegg til veteranene John Scofield og Jack DeJohnette, av de noe yngre stjernene John Medeski på tangenter og Scott Colley på bass. Bandet ble først samlet til en jobb på Woodstock-festivalen 2014 noe som gjenspeiles i repertoaret. Det ble en kjempesuksess, som ledet til et kritikerrost album utgitt sommeren 2017. I tillegg til egne låter spilles musikk av folk som Bob Dylan, Joni Mitchell og Robbie Robertson. Det hele kles i en musikalsk drakt som gir assosiasjoner til Miles Davis’ elektriske periode og band som Tony Williams Lifetime. Dette er ikke konvensjonell jazzrock, men låter fra rockens repertoar framført med jazzens grenseløse frihet som rettesnor.

Large Unit i XL-format
Paal Nilssen-Loves store band Large Unit gjorde sin aller første konsert noensinne på Moldejazz i 2013. Etter det har bandet turnert med stor suksess i fem verdensdeler og kommer nå «hjem» i en enda større og mer fargesprakende versjon. Nilssen-Love har hele tiden hatt en miks av etablerte travere og unge talenter i storbandet sitt, og bandet har vært en energigiver og inspirator for det store antallet musikere som så langt har vært innom prosjektet. Bandet har også gitt Nilssen-Love muligheten til å vise nye sider som komponist og bandleder, og musikken har tatt stadig nye og spennende retninger.
De senere årene har man i Paal´s turnéplaner og diskografi kunnet spore en økende interesse for musikk og kultur fra Brasil og Etiopia, og Large Unit har vært i både Rio De Janeiro og Addis Abeba for å gjøre workshops med lokale musikere og dansere, og spille konserter. Nå samler Paal trådene fra disse turene og til Molde kommer han med et utvidet Large Unit, XL Unit, der han har invitert med seg tre musikere og to dansere fra Etiopia, to perkusjonister fra Brasil i tillegg til grunnstammen Large Unit, som nå teller 13 musikere.
Saken fortsetter under bildet.

Paal Nilssen-Love XL Unit (pressefoto)

Intim klubbkonsert med Gurls
I trioen GURLS møtes tre av landets desidert mest ettertraktede jazzmusikere fra sin generasjon: vokalist Rohey Taalah, saksofonist Hanna Paulsberg og bassist Ellen Andrea Wang. Det er utvilsomt noe forfriskende og pop-aktig med GURLS. Musikken har en fot i jazzen, men Rihanna og Neneh Cheery er vel så åpenbare inspirasjonskilder.
– Trioen har spilt for fulle hus og gjort furore på klubbscener rundt omkring i landet, og en sniklytt på deres kommende debutalbum forsterker troen på at dette er et band som vil nå langt, sier Moldejazz i en pressemelding.

Åpningskonsert med Maria Schneider & Ensemble Denada
Åpningskonserten med årets Artist In Residence Maria Schneider & Ensemble Denada har utspring i et samarbeid som ble etablert for noen år tilbake hvor Schneider og Ensemble Denada bl.a. var på en turne i Sør-Afrika sammen. Det musikalske innholdet i konserten er under utvikling, men det er klart at de skal gjøre låten «Sue (Or In A Season of Crime)» som Schneider komponerte sammen med David Bowie for hans siste album Blackstar. Dette nummeret vil også involvere gjesteopptredener fra saksofonist Donny McCaslin og vokalist Jeff Taylor. Schneider sa nylig i et intervju med Romsdals Budstikke at hun aldri trodde hun skulle fremføre denne låten, nå vil hun altså å gjøre det i Molde.

Urframføing av Trondheim Voices
Trondheim Voices ønsker å skape ny musikk i sammenheng med den teknologiske utviklingen ensemblets musikalske ideer har medført. Helge Sten og Ståle Storløkken har lenge vært høyt på Trondheim Voices´ ønskeliste over samarbeidspartnere, og i møtet med disse to komponistene vil ensemblet videreføre sin utforskning av komposisjon og improvisasjon i samspill med ny teknologi. I verket ønsker Trondheim Voices og Sten/Storløkken å søke mot skjæringspunktet mellom akustiske og elektroniske lydbilder, mellom det harmoniske og mikrotonale.

Mer om Moldejazz-programmet og billettkjøp her.

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev