Nyheter

Karin Krog mottok NOPAS hederspris

Karin Krog fikk NOPAs hederspris da organisasjonen for komponister og tekstforfattere feiret 80-årsjubileum med stor festaften 14. november. Anne Lande fikk tekstprisen og Trygve Seim fikk NOPAs musikkpris.

– Det er helt fantastisk, det har ikke gått opp for meg. Så nå er det jo bare til å jobbe videre, sier Karin Krog i en pressemelding.

Tirsdag 14. november feiret NOPA, Norsk forening for komponister og tekstforfattere, 80 år med en jubileumskonsert på Chat Noir i Oslo. Karin Krog mottok NOPAs hederspris, som er heder og ære og 100.000 kroner.

Juryens begrunnelse: «En unik stemme har gjennom en fantastisk internasjonal karriere satt norsk musikkliv på kartet. Komponist, tekstforfatter, musiker, plateprodusent og også TV-produsent. Alltid forskende, leken og improviserende, på jakt etter et genuint uttrykk. Prisvinneren har tråkket opp sporene for et mangfoldig og eksperimentelt norsk musikkliv og vist at særpreg og kvalitet tåler tidens tann.»

Prisdryss
Flere norske låtskrivere og komponister ble hyllet på Chat Noir da NOPA feiret sin 80-årsdag. BNOPA-prisene gikk til Anne Lande (for tekst) og Trygve Seim (NOPAs musikkpris). Forfatter og komponist Ketil Bjørnstad fikk Tekstforfatterfondets ærespris, og Erik Brataas fikk NOPAs formidlingspris. Silje Halstensen (Bendik) og Jan Eggum fikk hvert sitt Kardemommestipend – et arbeidsstipend som er en gave fra Egner-familien.

Saksofonist og komponist Trygve Seim fikk NOPA-pris (foto: Christoffer Krook)

 

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev