Nyheter

Chick Corea og TJO sammen på Maijazz

Stavangerregionens eldste festival, Maijazz, arrangerer i 2018 sin 30. festival. Da blir det gjenhør med Chick Corea & Trondheim Jazzorkester, og Gregory Porter gjør Nat King Cole-hyllest med Stavanger Symfoniorkester.

– Vi er i ferd med å sette sammen ett meget sterkt, spennende og variert program. I dag slipper vi to spennende prosjekter som involverer både internasjonale nasjonale og lokale aktører – alle på meget høyt nivå. Flere artister kommer i løpet av november. Det er bare å glede seg, sier festivalsjef Hasse Andersen.

Chick Corea og Trondheim Jazzorkester sammen på Maijazz
Det er nå 17 år siden Chick Corea og Trondheim Jazzorkester stod sammen på scenen i Stavanger. Seinere har dette unike prosjektet hatt suksess verden rundt. Overalt har de blitt møtt av fullsatte saler og ett begeistret publikum, enten de har vært i New York elIer Tokyo og nå sist sommer i en stappfull konsertsal på gigantiske North Sea Jazzfestival i Rotterdam. Der beviste de nok en gang at prosjektet fra Moldefestivalen i 2000 stod seg med glans. Lars Mossefinn fra jazzbloggen SaltPeanuts oppsummerte Rottedamkonserten på følgende vis: «Det blir feil å dra fram høgdepunkt frå ein konsert som var strålande frå start til mål».
Tirsdag 8. mai blir det gjenhør med Corea og TJO i Stavanger Konserthus.

Gregory Porter og Stavanger Symfoniorkester med Nat King Cole-hyllest
Sammen med Stavanger Symfoniorkester kommer Gregory Porter til MaiJazz for å presentere Nat King Coles fantastiske musikalske verden. Høsten 2017 kom ga Porter ut med albumet «Nat King Cole & Me» hvor han gjør et dypdykk i den legendarisk sangerens låter som har hatt stor innflytelse på Gregory Porters egen karriere.
– Musikken på platen er arrangert av den anerkjente arrangøren og dirigenten Vince Mendoza, og vi er så heldig å få denne giganten innen jazz og populærmusikk til å lede Stavanger Symfoniorkester, forteller festivalsjef Andersen.
Publikum kan få med seg udødelig klassikere som «Smile» og «Nature Boy» når Gregory Porter og Stavanger Symfoniorkester spiller i Stavanger Konserthus lørdag 5. mai.

Mer om Maijazz her.

Fra forsiden

Nyhet

Mollestad blir Artist in Residence på Moldejazz

Gitarist, komponist og bandleder Hedvig Mollestad blir Artist in Residence under Moldejazz 2023. – Å få være AiR på Moldejazz er først og fremst en massiv og inspirerende utfordring, i tillegg til den enorme æren, sier Mollestad.

Meld deg på vårt nyhetsbrev