Nyheter

Chick Corea og TJO sammen på Maijazz

Stavangerregionens eldste festival, Maijazz, arrangerer i 2018 sin 30. festival. Da blir det gjenhør med Chick Corea & Trondheim Jazzorkester, og Gregory Porter gjør Nat King Cole-hyllest med Stavanger Symfoniorkester.

– Vi er i ferd med å sette sammen ett meget sterkt, spennende og variert program. I dag slipper vi to spennende prosjekter som involverer både internasjonale nasjonale og lokale aktører – alle på meget høyt nivå. Flere artister kommer i løpet av november. Det er bare å glede seg, sier festivalsjef Hasse Andersen.

Chick Corea og Trondheim Jazzorkester sammen på Maijazz
Det er nå 17 år siden Chick Corea og Trondheim Jazzorkester stod sammen på scenen i Stavanger. Seinere har dette unike prosjektet hatt suksess verden rundt. Overalt har de blitt møtt av fullsatte saler og ett begeistret publikum, enten de har vært i New York elIer Tokyo og nå sist sommer i en stappfull konsertsal på gigantiske North Sea Jazzfestival i Rotterdam. Der beviste de nok en gang at prosjektet fra Moldefestivalen i 2000 stod seg med glans. Lars Mossefinn fra jazzbloggen SaltPeanuts oppsummerte Rottedamkonserten på følgende vis: «Det blir feil å dra fram høgdepunkt frå ein konsert som var strålande frå start til mål».
Tirsdag 8. mai blir det gjenhør med Corea og TJO i Stavanger Konserthus.

Gregory Porter og Stavanger Symfoniorkester med Nat King Cole-hyllest
Sammen med Stavanger Symfoniorkester kommer Gregory Porter til MaiJazz for å presentere Nat King Coles fantastiske musikalske verden. Høsten 2017 kom ga Porter ut med albumet «Nat King Cole & Me» hvor han gjør et dypdykk i den legendarisk sangerens låter som har hatt stor innflytelse på Gregory Porters egen karriere.
– Musikken på platen er arrangert av den anerkjente arrangøren og dirigenten Vince Mendoza, og vi er så heldig å få denne giganten innen jazz og populærmusikk til å lede Stavanger Symfoniorkester, forteller festivalsjef Andersen.
Publikum kan få med seg udødelig klassikere som «Smile» og «Nature Boy» når Gregory Porter og Stavanger Symfoniorkester spiller i Stavanger Konserthus lørdag 5. mai.

Mer om Maijazz her.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jaja, dere!

Karl Bjorå snakker om nytt pangalbum og AC/DC, Marianna Sangita Angeletaki Røe ser på Get Back, Johan Hauknes lytter til Sonny Rollins og vi er på den siste paneldebatten før nye restriksjoner.

Nyhet

Første slipp fra Nattjazz’ jubileumsprogram

I 2022 feirer Nattjazz 50 år, og de første seks artistene på jubileumsprogrammet er klare: Gard Nilssen's Supersonic Orchestra, Avishai Cohen Trio, Les Amazones D'Afrique, Ghost-Note, Mike Stern / Bill Evans Band og João Bosco & Hamilton De Holanda.

Meld deg på vårt nyhetsbrev