Nyheter

Gregory Porter klar for Kongsberg Jazzfestival

Med sin sjelfulle musikk og silkemyke røst har amerikanske Gregory Porter i løpet av rekordtid fått status som en av jazzens superstjerner. Nå er den populære vokalisten klar for Kongsberg Jazzfestival 2018.

Gregory Porter debuterte som plateartist så sent som i 2010, og ble tatt inn i stallen til legendariske Blue Note Records tre år etter. Etter fem album og to Grammy-priser for beste jazzvokalalbum, har han opparbeidet seg et rekordstort publikum både i USA og i Europa. I Norge har han blant annet solgt ut Operaen i Oslo og Stavanger konserthus.

– Gregory Porter formidler tidløs musikk med sjel, troverdighet og musikkglede – og med stor respekt for jazzhistorien. Det er nok mye av grunnen til hans enorme popularitet, sier festivalsjef Kai Gustavsen.

Gregory Porter ga nylig ut sitt femte album ”Nat King Cole & Me”. Her tar han for seg udødelig klassikere signert Nat King Cole som ”Smile” og ”Nature Boy” – versjoner publikum vil få høre på konserten i Kongsberg Musikkteater torsdag 5. juli.

 

Billetter i salg her.

Fra forsiden

Nyhet

Ti nye fra Moldejazz

I siste programslipp fra Moldejazz finner vi størstedelen av programmet til Alexandraparken, to konserter i Domkirka og en Storyville-konsert.

Nyhet

Sært i Smeltehytta

Kongsberg Jazzfestival har programmet for årets Særingfest klart. Den mer eksperimentelle delen av festivalen byr i år på blant annet trioen SPACE, Phil Minton & Veryan Weston, Nicole Mitchell solo og Christian Wallumrød & Ingebrigt Håker Flaten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev