Nyheter

NRK sender konsertopptak på radio og TV

NRK Jazzklubben sender denne høsten jazzkonserter på både radio og TV. Opptak av Ellen Andrea Wang Trio sendes 3. november, og videre utover høst får vi se og høre Eyolf Dale Wolf Valley, Bjørn Alterhaug Quintet, Terje Rypdal og Denada m/Erlend Skomsvoll og Torun Eriksen.

NRK har gjort opptak på Nasjonal jazzscene, Victoria og Herr Nilsen i Oslo.
– Vi har sjekket ut jazzklubber i Oslo. Og konkluderer med at jazzen lever! Noen ganger er de gamle eldst og holder liv i tradisjonene – andre ganger spiller en ny generasjon fletta av alt og alle. Det er dette NRKs jazzserie i høst handler om, forteller prosjektleder Anne Røthing i en pressemelding.

Den første sendingen er fra Ellen Andrea Wangs slippkonsert for hennes andre soloplate, filmet 23. september på Victoria, Nasjonal jazzscene. Wang har de siste årene markert seg som en utfordrer der hvor sjangerveggene rives ned, først i bandet Pixel og siden i samarbeid med musikere som Marilyn Mazur, Mathias Eick, Stian Carstensen, Ola Kvernberg, Jon Balke, Tore Brunborg, Palle Mikkelborg og Manu Katché. Hun er kjent for å spille både vakkert og hardt og veksler mellom smektende ballader og drivende låter med ett bein i jazzen og ett i popen.

Fyller stort savn
Daglig leder på Nasjonal jazzscene, Jan Ole Otnæs, sier: – Vi er svært glade for at NRK gjør dette prosjektet. Det har vært et stort savn blant mange tv-seere etter musikk som er ny og frampå. Arbeidsfordelingen mellom NRK og arrangørene har vært god, og vi har fått holde på som vi pleier. Jeg tror det vil vises i programmene. Det er en ekthet i uttrykket, og artistene får gjøre det de kan best, uten å tenke på at de blir filmet.  Konsertene blir også liggende i NRKs glimrende digitale arkiv i overskuelig framtid, som et vitnesbyrd om en liten bit av det levende musikklivet i Norge 2017. Jazzklubben på P2 har nøye valgt artister som har et tydelig og fjellstøtt uttrykk og som samtidig utfordrer konvensjonene for hvordan musikk skal være. Vi håper at dette konseptet bare vil vokse og at fredagskveldene på NRK kan bli en viktig arena for å fordype seg i ny musikk og åpne opp nye ører for lyder de ikke visste de likte.

På radio og TV fredager
Dette er sendeplanen for høsten konserter:
3. nov.: Ellen Andrea Wang trio – P2 radio kl. 20.00/NRK 2 kl 21:10
10. nov.: Eyolf Dale Wolf Valley band – P2 radio kl. 20.00/NRK 2 kl 21:10
17. nov.: Bjørn Alterhaug Quintet – P2 radio kl. 20.00/NRK 2 kl 21:10
8. des.: Terje Rypdal 70! – P2 radio kl. 20.00/NRK 2 kl 21:10
15. des.: Denada m/Erlend Skomsvoll og Torun Eriksen – P2 radio kl. 20.00/NRK 2 kl 21:10

Programmene blir også å finne i NRKs spillere – i TV-spiller på sendedag kl. 15:00, i radiospiller straks sendingen har vært «på lufta».

Fra forsiden

Nyheter

NTT: Spiller til fløyta går

Henriette Eilertsen solodebuterer på fløyte, Håvard Wiik anbefaler solopianofavoritter og Kafé Hærverks Vegard Heskestad er oppgitt over Kulturrådet.

I.P.A. – Victoria Nasjonal Jazzscene, 16. september 2021

Bandet som har alt

Kvintetten gjør deg iallfall grundig bortskjemt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev