Nyheter

Jazzfest Skien arrangeres for første gang

Over 30 musikere står på programmet i det som er Skiens første jazzfestival. Jazzfesten som arrangeres 10. og 11. november, har blitt til på bakgrunn av Bugge Wesseltofts engasjement som kurator og kunstnerisk leder.

Bugge Wesseltoft har lenge drømt om en festival i hjembyen. Med utgangspunkt i eget nettverk, har han kuratert et bredt program med konserter, barnejazz, jazzprat, workshop med elever fra musikklinja og mer.
Fredag spiller Gard Nilssen´s Acoustic Unity og Lage Lunds New York Trio. Gitaristen Lage Lund, som har base i New York, har med seg Greg Hutchinson, kjent for sitt samarbeid med Joushua Redman og Dianne Reeves, i tillegg til Charles Loyds faste bassist, Joe Sanders.

Lørdagen er delt i to, på dagtid får vi servert ensemblet Scheen Jazzorkesters nyutgivelse av komponist og musiker Jon Øystein Rosland. Konserten innledes av ledig jazzprat med flere av musikerne, hvor musikkjournalist Svein Magnus Furu får stille spørsmål. Kvelden innledes med JUNO, et ungt band som har sitt utspring fra jazzlinja på NTNU, fortsetter med Erland Dahlens Clocks, og avsluttes med en stjernekonstellasjon av Marilyn Mazur, Nils Petter Molvær, Audun Kleive, Klavs Hovman i tillegg til Wesseltoft selv.
Saken fortsetter under bildet.

Marilyn Mazur avslutter lørdagskvelden sammen med Nils Petter Molvær, Audun Kleive, Klavs Hovman og Bugge Wesseltoft.

Jazzfest Skien åpner fredagen med saksofonist Frøydis Grorud og vokalist Torun Eriksen og deres band med musikkelever fra Skien videregående. Prosjektet inngår i jazzfestens satsing på utveksling og samarbeid med unge musikere.

Kuratoroppdrag avsluttes med jazzfest Skien
Støtte fra Norsk Kulturråd har gitt Wesseltoft et to-årige oppdraget som kurator for ulike scener i Grenland. Spriten Kunsthall med konsertserien Nylyd, konsertarrangementet Parkjazz og jazzklubbene Skiensjazzdraget og Grenland Jazzforum har i 2016 og 2017 gjennomført et samarbeid, i tillegg til den ordinære virksomheten. Samarbeidet har i tillegg til jazzfesten, dreiet seg om en rekke workshops for musikkelever og flere enkeltstående konserter. Wesseltofts kuratoroppdrag avsluttes foreløpig med jazzfest Skien 2017.

Fra forsiden

Nyheter

Kicke, sage, lime banke: Lyder av jul overalt

I denne ukas Now’s The Time: Torstein Ellingsen fra Magnolia Jazzband og Siril Malmedal Hauge forteller om julekonserter, Frida Ånnevik oversetter Joni Mitchell, McCoy Tyner fyller 80 år, Nancy Wilson minnes av bloggen og Roy Hargrove feires av Lyder Øverås Røed. Samt mye, mye mer.

Meld deg på vårt nyhetsbrev