Nyheter

Lyden av Kjellerbandet de siste 40 årene

Kjellerbandet i Trondheim er godt i gang med planlegging av jubileumsfesten 2. desember. Nå vil storbandet gjerne ha kontakt med musikere og dirigenter som har vært innom i løpet av Kjellerbandets 40 år lange historie.

Kjellerbandet, som har tilknytning til Studentersamfundet i Trondheim, feirer i år 40 år. Dette blir markert med jubileumskonsert 2. desember på Dokkhuset hvor det blir gjenhør med musikk som bandet har spilt de siste fire tiårene. Charles Mingus, Tor Halmrast, Eirik Hegdal og Buddy Rich har alle til felles at musikken deres har blitt spilt i Kjellerbandet en eller flere ganger i løpet av årene storbandet har vært aktivt.

– I forbindelse med jubileet ønsker vi å komme i kontakt med tidligere medlemmer og dirigenter. Vi har noen lister med navn, men det er ikke så mange av dem vi har kontaktinformasjon på annet enn nettopp navn. I tillegg er det oppdaget at Kjellerbandets medlemslister fra 1996 til 2005 er forsvunnet, forteller storbandleder Ingrid Øygard Steinkopf.

Kjellerbandet ønsker å samle hele historien. Har du vært med og spilt Kjæller-bænd blues fra 1978, eller kanskje du var med på innspillingen av Thad Jones Tribute med Tore Johansen? Kjellerbandet ønsker å komme i kontakt med alle som har vært innom bandet de siste førti årene. Ta kontakt på epost eller gjennom facebook.

Kjellerbandet i 1978 (arkivfoto: Kjellerbandet)

Fra forsiden

Nyheter

Kicke, sage, lime banke: Lyder av jul overalt

I denne ukas Now’s The Time: Torstein Ellingsen fra Magnolia Jazzband og Siril Malmedal Hauge forteller om julekonserter, Frida Ånnevik oversetter Joni Mitchell, McCoy Tyner fyller 80 år, Nancy Wilson minnes av bloggen og Roy Hargrove feires av Lyder Øverås Røed. Samt mye, mye mer.

Meld deg på vårt nyhetsbrev