Nyheter

Mangfoldige Smeltedigelen

Smeltedigelen Musikkfestival i Mo i Rana åpner onsdag 18. oktober med Flere farger, en flerkulturell forestilling med barn og unge fra skoler og flykningmottak. Camilla Susann Haug, Bendik Hofseth m/Helge Iberg og Behop er blant andre på årets festivalprogram.

Under paraplyen Flere Farger åpner Smeltedigelen Musikkfestival med et fyrverkeri av en forestilling der barn og unge fra flere kulturer presenterer sanger og danser fra sitt hjemland akkompagnert av profesjonelle musikere. Forestillingen består av elever fra 6.trinn ved Lyngheim skole, Kulturskoleelever, barn fra det samiske miljøet, unge fra Rana Mottak og Ravo, og andre barn og unge som representerer det flerkulturelle miljøet i Rana.

Vender hjem
Camilla Susann Haug, vokalist og låtskriver, er født og oppvokst i Mo i Rana, og kommer til festivalen for å ha slipp av sitt andre soloalbum, «Tusentrinnstrappa». På dette albumet har hun samarbeidet med produsent Georg Buljo (Mari Boine og Lars Bremnes) og synger egenkomponerte sanger på klingende ranværingsdialekt. Haug har med seg musikerne Espen Berg (piano), Lars Andreas Haug (blås), Bárður Reinert Poulsen (bass) og Simon Olderskog Albertsen (trommer). De spiller på Nordland Teater Kafeen lørdag 21. oktober.

Konserter for små og store
Moddi & Trondheimsolistene Quartet, Johanna Juhola, Reidar Larsen og The Kuraybers er andre navn på årets festivalprogram. Og gjennom Barentssamarbeidet presenterer Smeltedigelen kvartetten Treskatresk, et spennende jazzprosjekt hvor to av Russlands fremste jazzmusikere opptrer i samspill med to unge jazzmusikere fra Nord-Norge.
På åpningskvelden vies scenen på Nordland Teaterkafeen til unge, lokale talenter, og lørdag formiddag inviteres barna til Jåzzungan – Mustafas Kiosk.  Se hele programmet for Smeltedigelen her.

Smeltedigelen Akademia
I år byr festivalen på tre gratisseminar, alle med fokus på musikkens egenart og sosiale betydning, utvikling og uttrykk. Pål Moddi Knutsen snakker om sitt prosjekt Forbudte sanger, Kjersti Berge presenterer Fargespill og Johan Sara jr. tar publikum med inn i joikens historie og univers satt i en moderne kontekst.
Seminarene er gratis og åpne for alle.

Fra forsiden

Nyheter

UKAS JAZZPROFIL: Tollef Østvang

I februar reiser trommeslager Tollef Østvang på USA-turné med Friends & Neighbors. Ved siden av en rekke bandprosjekter finner den travle musikeren også tid til fagforeningsverv og konsert- og festivalarrangering.

Meld deg på vårt nyhetsbrev