Nyheter

Bestillingsverk og jazzikon til Kongsbergjazz 2018

Saksofonisten Marius Neset står for Kongsberg Jazzfestivals åpningskonsert i 2018 med bestillingsverk for London Sinfonietta. Jazzikonet Carla Bley er klar med triokonsert i Kongsberg kirke.

Marius Neset, som i 2017 mottok Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris, skal gjøre tre unike konserter på festivalen i 2018. Åpningskonserten med London Sinfonietta finner sted i Kongsberg Musikkteater 4. juli.
– Med Marius Neset ambisiøse komposisjoner og unike liveenergi sammen med et innovativt kammerorkester i verdensklasse, forventer vi et bestillingsverk for historiebøkene, sier festivalsjef Kai Gustavsen entusiastisk.

Dette er ikke første gang Marius Neset & London Sinfonietta samarbeider. I 2016 ga de ut plata ”Snowmelt” der Neset hadde arrangert sine komposisjoner for kammerorkesteret. London Sinfonietta har gjort flere utradisjonelle musikalske samarbeid som inkluderer navn som Jaga Jazzist og Squarepusher.
Saksofonisten har i løpet av få år hatt et formidabelt internasjonalt gjennombrudd, fra utgivelser og konserter med sitt eget band, til større samarbeidsprosjekter med blant annet Trondheim Jazzorkester. Da det ledende jazzmagasinet Downbeat presenterte 25 musikere som det mente ville være banebrytende i framtidas jazz, var saksofonisten Marius Neset med, som eneste europeer.

Jazzikon med kirkekonsert
Carla Bley har vært en sentral figur i internasjonal jazz i flere tiår. Hun har særlig markert seg som komponist, arrangør og orkesterleder, og hun står bak helt sentrale verk i jazzhistorien.
Saken fortsetter under bildet.

Carla Bley (foto: Klaus Muempfer)

Som pianist har Carla Bley tatt med seg impulser fra bl.a. Duke Ellington, Thelonius Monk, The Beatles, Eric Satie og Kurt Weill, og finslipt dette til et høyst personlig uttrykk. Hun har en egen evne til å lage iørefallende, melodiske komposisjoner, og mange av dem har gått rett inn i jazzens standardrepertoar.

– Carla Bley Trio med Steve Swallow (bass) og Andy Sheppard (saksofon) er kanskje en av de ypperste pianotrioene man kan høre på den internasjonale jazzscenen i dag, sier Kai Gustavsen.

Carla Bley Trio spiller i Kongsberg kirke torsdag 5. juli 2018 kl. 17:00.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Country & Vosstern

Vi ser frem mot Vossa Jazz med Hanna Paulsberg og Ingrid Steinkopf, graver i en viss type roots-groove og lytter til Per Texas.

Meld deg på vårt nyhetsbrev