Nyheter

Romerike Storbandfestival inntar Lillestrøm

Samlebandet åpner årets storbandfestival med Duke Ellingtons Sacred Concert i Lillestrøm kirke fredag 13. oktober. Dagen etter vil hele 14 storband innta byens kultursenter for årets store storband-happening.

Duke Ellingtons «Sacred Concert», et stort kirkemusikalsk verk for storband, solister og blandet kor, står på programmet når Samlebandet åpner Romerike Storbandfestival 2017 fredag 13. oktober. Årets utgave av Samlebandet består av en rekke kjente norske jazzprofiler som Harald Bergersen, Arild Stav, Georg Reiss, Roy Nikolaisen, Harald Halvorsen og Roy Hellvin. Sangsolist ved årets åpningskonsert er soul- og jazzvokalisten Stina Stenerud. Koret består av elever ved musikklinjen ved Lillestrøm videregående skole, og dirigent er Gjermund Bjørklund.

14 band på 5 scener
Hele fjorten storband spiller på Lillestrøm Kultursenter lørdag 14. oktober. Det blir 16 timer med live storbandmusikk som favner bredt: fra Duke Ellingtons Sacred Concert og Ella Fitzgerald, til Chicago, Police, norske revyperler, danske slagere, soul, R’n’B og pop.
Norges musikkhøgskoles storband, under ledelse av Erlend Skomsvoll, spiller fra albumet «What If? A Counterfactual Fairytale» som Skomsvoll og Trondheim Jazzorkester ga ut i 2009. Big Boss Band har slått seg sammen med gitarist, komponist og bandleder Hans Mathisen for å fremføre sistnevntes komposisjon «Timeless Tales», et bestillingsverk til festspillene i Vestfold. Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester (AOJO) og musikalsk leder Shannon Mowday byr på noen av Mowdays låter i tillegg til annet norsk, noe selvkomponert fra bandmedlemmene og en og annen standardlåt. Bandet består i dag av elleve ungdommer fra Akershus og Oslo i alderen 16 til 19 år.
Se hele programmet til Romerike Storbandfestival her.

Viktig møteplass for storband
Romerike Storbandfestival arrangeres i år for niende gang. Festivalen har etablert seg som landets viktigste møteplass for storband, og medlems- og interesseorganisasjonen Norsk jazzforum har også i år valgt å legge sitt årlige storbandmøte til festivalen på Lillestrøm.
I 2013 ble Romerike Storbandfestival hedret med Norsk jazzforums Storbandpris.

Arrangør av Romerike Storbandfestival er Ett Fett Storband, Samlebandet, Skedsmo Storband, Sørum Storband og Lillestrøm Jazzklubb. Informasjon om program og billettkjøp her.

Fra forsiden

Nyheter

Norge blir fokusland på Jazzahead 2019

I april 2019 får norsk jazz en sentral plass under verdens største jazzmesse i Bremen, Tyskland. Norge er plukket ut til å være partnerland under Jazzahead, og med det norske fokuset på bokmessa i Frankfurt og Berlinalen (film) i Berlin, tar norsk kultur storeslem på det tyske markedet neste år. - En enestående mulighet, sier kulturminister Trine Skei Grande.

Meld deg på vårt nyhetsbrev