Nyheter

Asker Jazzklubbs hederspris til Eckhard Baur

Trompetist, komponist og orkesterleder Eckhard Baur ble torsdag 5. oktober tildelt Asker Jazzklubbs hederspris for 2017.

Det var i forkant av sin konsert med Chet Baker Kvintett på Asker Jazzklubb torsdag 5. oktober, at Eckhard Baur ble overrasket med jazzklubbens hederspris for 2017. Prisen ble overrakt av kommunens ordfører, Lene Conradi.

Eckhard Baur er tysk, men har bodd i Norge siden 1995. Han har gjestet Asker Jazzklubb en rekke ganger som trompetist og orkesterleder.
– Vi er glad for at han valgte Norge og spesielt Lancelot som sin musikalske arena. Det er med stolthet vi deler ut årets hederspris til Eckhard Baur, sier Harald Skogli, leder av Asker Jazzklubb, i en pressemelding.

«Hans målsetting er åpenbart å blåse bort jazzstilistiske grenser gjennom å ta i bruk hele trompetspillet fra Armstrong til Don Cherry.»

Eckhard Baur er en allsidig musiker. Moderne jazz, tradjazz, kapellmester for «Skal vi danse», storbandinstruktør og croonermusikk med Sinatra Songbook, er bare noe han har på sin merittliste. Som leder av Føyka Storband i 13 år har Baur avlet spilleglede, talenter og lokal identitet.
Erling Wiklund sier dette om prisvinneren: «Hans målsetting er åpenbart å blåse bort jazzstilistiske grenser gjennom å ta i bruk hele trompetspillet fra Armstrong til Don Cherry».

Fra forsiden

Nyheter

Blow Out med historisk sus

Onsdag 15. august starter tidenes niende Blow Out-festival. Det blir den siste i de unike omgivelsene på Café Mir i Oslo, markert av et program som ikke sparer på godbitene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev