Nyheter

«Monk i 100»

Knut Kristiansen Tentet featuring John Riley på Stamveg-turné til Stavanger, Bergen og Jølster for å feire det som ville vært Thelonious Monks 100-årsdag.

10. oktober er det 100 år siden Thelonious Monk ble født. Knut Kristiansen har arbeidet med Monks musikk siden starten av 60-tallet. Nærmere bestemt 1961, da kjøpte han Monk-plater for konfirmasjonspengene og transkriberte dem alle for hånd.

 

Platene er i dag fulle i hakk, etter at stiften er flyttet et utall ganger for å plukke opp alle rytmiske finurligheter og blå toner. Men boken med transkripsjoner (på bildet) er intakt og mer aktuell enn noen gang, Monks 100-årsdag tatt i betraktning. For Monk er en bauta i jazzhistorien og bergenseren Knut Kristiansen (KK) er blant Europas fremste Monk-tolkere. Vi er heldige som har en sånn ressurs på Vestlandet og har lenge sett frem til denne turneen.

 

På 100-års-markeringen vil Knut Kristiansen stå for arrangementene, som både blir gjort i tradisjonen etter Monk, med orkestrering og bearbeidelse av hans krevende klaversats som basis, og innenfor et mer nyskapende konsept. Ensemblet er av høy profesjonell kvalitet og sammensatt av musikere som er både dyktige improvisatører, såvel som ensemblemusikere. Kristiansen legger opp til virtuost ensemblespill og solistiske innslag på basis av Monks komposisjoner og linjer med deres spesielle rytmikk, akkordsammensetning og dissonansbehandling.

 

På trommer finner vi New York-baserte John Riley, som til vanlig trakterer trommene i Village Vanguard sitt husband og som har spilt med flere av de aller største stjernene i jazzhistorien. Som KK har han også undervist mye, han har blant annet gitt ut selve bibelen for hvordan en skal spille trommer til jazz. En bok som studeres av jazzmusikere i hele verden.

 

Det er lagt opp til tre konserter på Vestlandet, i regi av Den Musikalske Stamvegen. Stamvegen er Vestnorsk Jazzsenter sitt turnéprogram og har hittil stått for over 250 konserter med mer enn 150 musikere. Hovedsakelig på Vestlandet med musikere bosatt i Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane. Vi er meget fornøyd med å ha KK på høstens program og gleder oss til å høre Monk i Vestlandshabitt.

 

Konserter med ”Monk i 100”:

Torsdag 12. oktober, Stavanger Jazzforum, kl. 20:00, kr. 250 (200)

Fredag 13. oktober, Bergen Jazzforum, kl. 21:00, kr. 220 (120)

Lørdag 14. oktober, Jazz på Jølst, kl. 20:00, kr. 300 (50)

 

Besetning: John Riley – slagverk; Tor Yttredal – alt/sopransax; Zoltan Vincze – tenorsax; Aksel Røed – barytonsax; Are Ovesen – trompet; Fred Johannesen – horn; Sindre Dalhaug – trombone; Nilkas A. Kvenild – tuba; Sigurd Ulveseth – bass; Knut Kristiansen – tangenter og arrangementer.

 

For mer info om Knut og Monk:

http://vestnorsk.jazzinorge.no/2014/03/13/kk-spiller-monk/

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev