Nyheter

Europas neste jazzstjerne til Kongsberg Jazzfestival

Europas mest lovende jazzartist skal kåres i den prestisjetunge konkurransen «Letter One Rising Stars Jazz Award». Som del av premien skal den utvalgte artisten spille på Kongsberg Jazzfestival.

Det er ikke enkelt å skaffe seg et navn på den europeiske jazzscenen i dag. Hensikten bak denne årlige konkurransen er å gi fart på karrieren til enestående unge jazzartister, slik at de raskt kan finne sitt publikum og fokusere fullt ut på musikken. Den heldige vinneren av «Letter One Rising Stars Jazz Award» vil bli sendt på turné på syv av Europas ledende jazzfestivaler i 2018. Foreløpig er to av syv festivaler annonsert: Cheltenham Jazz Festival i Storbritannia og Kongsberg Jazzfestival i Norge. De neste fem lanseres i de kommende ukene. Konkurransen er åpen for alle artister i Europa og er en gylden mulighet for artister til å ta steget ut i det internasjonale markedet.

«Vi er glade for å være en av syv festivaler involvert i Rising Star Jazz Award, og håper også at mange norske musikere melder seg på i konkurransen,» sier festivalsjef i Kongsberg Jazzfestival, Kai Gustavsen.

Blant verdens største jazzpriser
I tillegg til jobb på syv av europas viktigste jazzfestivaler, vil vinneren få omfattende bistand fra London-baserte Air Artist Agency med markedsføring, PR og booking. Arbeidet ledes av agent Burkhard Hopper. Som tidligere leder av «Rising star» har han lansert artister som Diana Krall, Brad Mehldau og Esbjörn Svensson. Sammen med turneen utgjør dette en verdi på nesten 700 000 NOK, noe som gjør dette til en av verdens største jazzpriser målt i pengeverdi.

Oppfordrer norske musikere til å melde seg på
Aktuelle jazzmusikere kan meldes på til konkurransens nettside fram til og med 28. oktober. Etter dette vil en jury bestående av erfarne representanter fra bransje og media velge ut vinneren, som annonseres for publikum i løpet av november.
– Vi er glade for å være en av syv festivaler involvert i Rising Star Jazz Award, og håper også at mange norske musikere melder seg på i konkurransen, sier festivalsjef Kai Gustavsen i Kongsberg Jazzfestival.

Deltagelse
Siste frist for påmelding er midnatt 28. oktober. Påmelding gjøres her.
Fem artister plukkes ut av en jury og inviteres i november til å spille live foran jury og publikum i London. Vinneren offentliggjøres i etterkant av opptredenene foran juryen.
For mer informasjon, sjekk ut nettsiden: LetterOne ‘Rising Stars.

Fra forsiden

Nyheter

Blow Out med historisk sus

Onsdag 15. august starter tidenes niende Blow Out-festival. Det blir den siste i de unike omgivelsene på Café Mir i Oslo, markert av et program som ikke sparer på godbitene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev