Nyheter

Cortex feirer ti år med USA-turné og plate

Cortex reiser i oktober på turné i USA i forbindelse med lanseringen av bandets nye album. Turneen markerer også bandets ti-årsjubileum.

Cortex spiller det som beskrives som energijazz, og med over to hundre livekonserter og fire album har bandet markert seg både i Norge og internasjonalt. Medlemmene har bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim og Stavanger, og alle markert seg i en rekke konstellasjoner, deriblant Bushman’s Revenge, Gard Nilssens Acoustic Unity, Susanne Sundfør, Team Hegdal, Zanussi 5, Friends & Neighbors, Moon Relay, Honest John, Trondheim Jazzorkester og The Heat Death.
Bandets ti-årsjubileum feires nå med nytt album, «Avant-Garde Party Music», på Clean Feed Records, og med turné i USA.

USA-turné 2017:
03. oktober The Tambourine Lounge, Sturgeon Bay (WI)
04. oktober Constellation, Chicago (IL)
05. oktober Bop Stop, Cleveland (OH)
06. oktober Trinosophes, Detroit (MI)
08. oktober The October Revolution Festival, Philadelphia (PA)
10. oktober Nu Blu, New York City (NY)
11. oktober Neptunes Parlour, Raleigh (NC)
12. oktober If Art Gallery, Columbia (SC)
13. oktober Petras Bar, Charlotte (NC)
15. oktober CM5, Orlando (FL)

« Cortex er killer. Et solid håndlag med jazzhistoriens friere utfoldelser, men med blikket, og energien, vendt fremover.» – Chris Monsen, Klassekampen

Etter omfattende turnering i Europa, Canada, USA og Japan, slapp Cortex i juli 2016 sitt fjerde album, ‘Live in New York’, til stor begeistring blant kritikerne. Peter Margasak, Chicago Reader, skrev følgende om livealbumet:
«No Scandinavian group since Atomic has so powerfully addressed and remade the free jazz of the 60s like Cortex. In a country whose creative music scene is celebrated for its bold hybrids of disparate sounds, Cortex goes another way, embracing tradition in its own unique way, with a personality sketched out by the strength of Johansson’s indelible themes and four distinctive improvisational voices.”

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev