Nyheter

Ny musikk for vokalensemblet Oslo 14

KONSERT: Tirsdag urframfører Oslo 14 nye verker av Guro S. Moe og Andreas H. Backer i regi av konsertseriene Blow Out og Femme Brutal.

Oslo 14 har som mål å utforske spennet mellom improvisasjon og komposisjon. Ensemblet har gjennom bare et par års virketid rukket å bestille musikk fra en rekke ulike samtidskomponister, og i sommer har Guro S. Moe og ensemblets musikalske leder, Andreas H. Backer, hatt i oppdrag å skrive ny musikk for 15 stemmer.

Guro S. Moe er både som bassist og komponist drevet av en trang til å utforske grensene for fysisk lyd. Hun er opptatt av hvordan musikk og lyd oversettes til emosjoner og fysisk bevegelse, og i verket «Hvorfor er vi så redde for å føle, vet du det?» jobber hun med hvordan musikk og lyd kan forstås som følelser.

Andreas H. Backer har gjennom mange års virke som vokalist arbeidet med både tradisjonelle og utradisjonelle måter å bruke stemmen som instrument på. I verket «Kjærlighet, penn og papir» utforsker han kompositoriske og improvisatoriske grep hvor hver enkelt sanger i ensemblet beveger seg mellom forgrunn, mellomgrunn og bakgrunn i lydbildet.

Oslo 14:
Andreas Backer – kunstnerisk leder
Bendik Sells
Birte Slettevoll
Caroline A. Bakke
Eline H. Åsbakk
Eva B. Storrusten
Giuseppe Creazzo
Ingrid V. Henriksen
Karoline R. Albrigtsen
Lisbeth-Anita Grimsø Olsen
Live S. Schulerud
Petter H. Bermingrud
Sean Bell
Seshen
Vemund G. Kjelstad

Konsert: Blow Out & Femme Brutal (Konsertforeninga), Café Mir, Toftes gt 69, Oslo
Tirsdag 26.sep, dørene åpner 2030, konsert kl 21
Pris 150/100
I tillegg til Oslo 14 spiller også duoen Not On The Guestlist (Natalie Sandtorv og Ole Mofjell)

 

Oslo 14 mottar ensembletilskudd fra Norsk kulturråd, som også har gitt bestillingsverkstøtte til Moe og Backers komposisjoner.

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev