Nyheter

Fem dager med jazz i Sortland

Onsdag 20. september åpner Sortland Jazzfestival med Vesterålen Storband med Kåre Nymark, England Brooks og barnekonserter. John Pål Inderberg Trio og Ellen Andrea Wang Trio er blant andre som spiller på den fem dager lange festivalen.

I snart tre tiår har Sortland Jazzfestival presentert gode musikalske opplevelser i en av de mest folkerike regioner i Nord-Norge. Årets festival har stor bredde med norske toppnavn, nordnorske musikere, barnekonserter og etter-jobb-jazz.

«Når Sortland jazzfestival tar laus onsdag 20 september er det duket for fem dager med unike konsertopplevelser,» forteller festivalen.

Konserter på turhytter og fiskeanlegg
Sortland Jazzfestival utnytter lokale severdigheter og arrangerer konserter en rekke spennede steder. Bassist Sebastian Haugen gjester Skarstein grendehus på Andøya med sitt band og spiller låter fra albumet «Skarvesteinen». Haugen har et nært forhold til Andøya, og hyller Andøya med låter sterkt inspirert av natur og kultur.
På Holmen har Holmøy maritme bygd opp et helt nytt anlegg for mottak av fisk. Anlegget er
tegnet av arkitektkontoret Snøhetta, og her blir det «Boknabajazz». Hot Club de Norvege knaller til med stringswingjazz av beste merke. Festivalavslutningen blir på Turlagsstua i Sortlandsmarka. I samarbeid med Vesterålen turlag inviterer festivalen til triojazz med John Pål Inderberg Trio, og det blir bålkaffe og jazz på verandaen.

Bredt program
Tore Johansens messe «Shine on them» fremføres av Sortland kammerensemble og Vocal Art. Vesterålen storband møter Kåre Nymark jr, og England Brooks med band øser opp musikalsk gull fra den store amerikanske sangboka. Per Mathisen kommer med sin trio med Ulf Wakenius på gitar og Gary Husband på trommene. Anneli Drecker gjester festivalen med sitt musikalsk møte med poeten Arvid Hanssen i et elektronisk teppe av arktiske klangfarger. Kristin Asbjørnsen tar publikum inn i et bredt klangspekter av jazz og verdensmusikk. Nordnorsk ungdomsstorband kommer til festivalen sammen med Bjørn Alterhaug kvintett.
Hele programmet her.

Fra forsiden

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Nyhet

Bestillingsverk fra Krogstad

Saksofonist Mona Krogstad vil formidle håp og ettertanke i bestillingsverket Serenity Now på Kongsberg Jazzfestival lørdag 6. juli.

Meld deg på vårt nyhetsbrev