Nyheter

Sesongåpning i Stavanger

Jazzpublikummet i Stavanger får høre Espen Eriksen Trio med den britiske saksofonisten Andy Sheppard, når konserthøsten åpner på Spor 5 søndag 17. september. Herbie Hancock og Susanna Wallumrød er blant store andre navn som spiller på Stavanger Jazzforum i høst.

Jazzhøsten i Stavanger åpner med den kritikerroste pianotrioen til Espen Eriksen som møter den britiske stjernesaksofonisten Andy Sheppard, og avrundes av Sondre Bratlands Rosa frå Betlehem torsdag 14. desember.

Stavanger Jazzforum kan også by på jazz/soul/funkbandet Rohey, og et spennende møte mellom Jon Balke`s Batabrok, gitarist Hedvig Mollestad og rapperen fra Side Brok Runar Gudnasson. Bestillingsverk med Susanna Wallumrød, stjernemøte mellom Ola Kvernberg & Joshua Redman, premiere på Phil McDermotts store Ozon project og litterær jazzcafe med Edvard Hoem og Iohn Pål Inderberg er andre musikalske godbiter som venter.

«Jazzhøsten er her, og for konsertpublikum er det mye å se frem til, ikke minst det faktum at Stavanger får besøk av kanskje det største nålevende jazzikon, Herbie Hancock», forteller Stavanger Jazzforum i en pressemelding. Hancock spiller i Stavanger Konserthus 16. november.

Nytt samarbeid
Espen Eriksen trio kommer til Stavanger med et helt nytt smarbeid med den britiske saksofonisten Andy Sheppard. Det blir låter fra trioens tidligere utgivelser og premiere på helt nye låter skrevet spesielt til dette samarbeidet.
Samarbeidet kom i stand da Espen Eriksen Trio i fjor vår var på turne i Storbritannia, og hadde med Andy Sheppard med som gjest på to konserter i London. Det var full klaff fra første tone. Samspillet satt umiddelbart og det var som om Eriksens melodier skulle vært skrevet nettopp for Sheppard. Dette ble starten på et nytt samarbeid som høsten 2017 resulterer i turneer i Norge og Sør-Korea med påfølgende plateinnspilling. På denne turneen spiller låter fra alle Espen Eriksen Trios utgivelser i kvartettformat og det blir også premiere på noen helt nye låter skrevet spesielt til dette samarbeidet.

Espen Eriksen Trio har på kort tid opparbeidet seg en sterk stilling på den internasjonale jazzscene. Trioen har gitt ut tre plater på Rune Grammofon som alle har blitt hyllet av tunge internasjonale publikasjoner som for eksempel BBC, The Independent og KulturSpiegel.
Andy Sheppard har tidligere samarbeidet med George Russel og Gil Evans, og er for tiden aktuell med sin egen kvartett, som gir ut plater på ECM, og med det langvarige samarbeidet i trio med Carla Bley og Steve Swallow.

Se hele programmet til Stavanger Jazzforum her.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzparagrafen lever!

Zakarias Meyer Øverli tolker Steve Grossman og JazzArkivets eksistens var truet etter at Stavangers jazzparagraf ble foreslått fjernet. La jazzlørdagen leve, sier nå vi!

Nyhet

Nattjazz-suksess og ny pengegave

Nattjazz melder om publikumssuksess på årets festival. En ny og sjenerøs gave fra Trond Mohn sikrer også overskudd i regnskapet, forteller festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev