Nyheter

Jazzhøsten på Kongsberg

Gitarist Tom Hasslan og trommeslager Erland Dahlen åpner konsertsesongen på Jazz Evidence med hver sin solokonsert 6. september. Senere utover høsten kommer blant andre Bridges m/Seamus Blake, Round Trip og Waldemar 4.

– Jazz Evidence på Kongsberg kan invitere til nok en sesong med et variert musikktilbud av høy kvalitet. Vi får høre både veletablerte musikere og representanter for det unge Jazz-Norge, forteller leder i klubben, Tor Dalaker Lund.
På åpningskonserten den 6. september vil to markante instrumentalister få hver sin soloavdeling. Først får vi høre den populære Krokofant-gitaristen Tom Hasslan, deretter kommer trommeslager Erland Dahlen.
Videre utover i september presenterer Jazz Evidence Anders Thoréns Bridges-prosjekt med blant andre saksofonisten Seamus Blake fra New York og Tim Thornton fra London, i tillegg til Hayden Powell og Espen Berg. Bassisten Bjørn Marius Hegge kommer med sitt nye prosjekt Round Trip med Jonas Kullhammar, Martin Myhre Olsen og Håkon Mjåset Johansen. Litt ute i oktober blir det gjenhør med Rune Nergaards band Rune Your Day med Axel Skalstad på trommer og saksofonistene André Roligheten og Jørgen Mathisen.
André Roligheten kommer tilbake i slutten av november i Trygve Fiskes kvartett, Waldemar 4, sammen med Håvard Wiik og Erik Nylander.
Jazz Evidence har i mange år hatt et nært samarbeid med Kongsberg Storband. I høst går klubben og storbandet sammen om en konsert Marian Aas Hansen som gjestevokalist. Som vanlig avsluttes høstterminen med en saftig Julejam med Tom Hasslan, Axel Skalstad og mange flere.

Gir plass til unge talenter
Sekstetten Minuano består av musikere som ennå ikke er ferdig med videregående skole. De går alle på musikklinja på Kongsberg v.g.skole, og har, på tross av sin unge alder, imponert.
– Bandet gjorde stor lykke i Jazzboksen på sommerens Kongsberg Jazzfestival, og var det mest oppsiktsvekkende innslaget da NRKs ‘Sommertoget’ hadde sitt stopp på Kongsberg stasjon. De fortjener nå en plass i høstens konsertrekke med alle de andre mer meriterte musikerne, sier Dalaker Lund.

Jazz Evidence arrangerer også Jazzkaféer på dagtid noen lørdager, og i samarbeid med Kongsberg Kulturskole og Kongsberg v.g.skole blir det Ungjammer flere ganger i løpet av høsten. Da får de helt unge prøve seg og får stå på en ordentlig scene med førsteklasses utstyr og dyktig tekniker.

Mer om programmet på Jazz Evidence her.

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev