Nyheter

Jazzhøsten i Bergen

Kandace Springs (bildet) åpner konsertsesongen på Bergen Jazzforum fredag 1. september. De neste to dagene er det klart for barnas høydepunkt, Bajazzfestivalen.

Kandace Springs kommer rett til Bergen fra London, der hun har spilt for fulle hus på den legendariske jazzklubben Ronnie Scott’s tre kvelder på rad og bidratt med en strålende Mingus-tolkning på BBC Proms-festivalen i Royal Albert Hall.
– 27-åringen fra Nashville har gjort seg sterkt bemerket på den internasjonale jazzscenen det siste året, og er absolutt en artist som er verdt å få med seg når hun nå besøker Sardinen USF for første gang, sier Bergen Jazzforum i en pressemelding.

Videre utover høsten blir det konserter med blant andre Trondheim Voices, Trygve Seim, Jan Gunnar Hoff Trio og Batabrok. Se hele høstprogrammet til Bergen Jazzforum her.

Barnas festival
Lørdag 2. og søndag 3. september arrangeres Bajazzfestivalen 2017.  På årets utgave presenteres det et rikholdig program med kvalitetsmusikk for barn i alderen 0-10 år. Det er blant annet komponert et eget bestillingsverk; «HYSJ» av duoen Crab is Crap, i tillegg står Lekerommet med gjester og Meg og Kammeraten min på scenen, med noen av landets flotteste jazzmusikere i besetningen. Som avslutning på søndagen har Bajazz sikret seg byens egen soulstjerne, Miss Tati, som nylig slapp sitt kritikerroste album «Finally Tati».
Neste uke fortsetter vi årets Bajazz-sesong, og inviterer til konsert med Silja Sol med band på Oseana (lørdag 9.9) og to forestillinger USF Verftet (søndag 10.9).

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev