Nyheter

Moldejazz på trappene

Vijay Iyer (bildet) er årets Artist In Residence på Moldejazz. Herbie Hancock, Hanna Paulsberg Concept, Laura Jurd, Moon Hooch samt Pat Metheny i tre norske konstellasjoner, er blant andre høydepunkt på festivalen som åpner mandag.

Moldejazz leverer et flott program i år. Den amerikanske pianisten Vijay Iyer er årets Artist In Residence og vil gjøre fem konserter, blant annet et spennende samarbeid med den norske Cikada-kvartetten. Pat Metheny gjør tre konserter med norske samarbeidspartnere: triokonsert med Arild Andersen og Gard Nilssen, klubbnatt med Jaga Jazzist og en storslått konsert i Bjørnsonhuset med Trondheim Jazzorkester. I tillegg presenterer Moldejazz det nye spennende prosjektet Ladies! med vokalist Cécile McLorin Salvant i front. Pianolegende Herbie Hancock kommer til festivalen med nytt band. Se hele programmet på Moldejazz’ nettsider.

Godt billettsalg
Allerede i juni kunne Moldejazz melde om utsolgte konserter. Herbie Hancock i Bjørnsonhuset og trio-konserten med Pat Metheny, Arild Andersen og Gard Nilssen på Plassen er utsolgt. Det er imidlertid flere muligheter til å oppleve Pat Metheny på årets festival. Han gjør også konserter med Jaga Jazzist og Trondheim Jazzorkester.

Ny storstue
Ytre Suløens Jass-Ensemble åpner Moldejazz’ nye spillested, et Magic Mirror-telt på Rådhusplassen. Tanken om å revitalisere tilbudet med tradisjonell jazzmusikk har vært tilstede i Moldejazz i flere år, og nå åpner nytt spillested i hjertet av byen. Der vil det serveres kreolsk mat i beste sørstatstradisjon, og  Ytre Suløens Jass-Ensemble vil få æren av å åpne stedet mandag og tirsdag. De to neste dagene spiller Ranky Tanky fra Sør-Carolina i USA, og fredag og lørdag blir gjenforenes populære Dixie.

Fornyet satsing på barn og unge
Moldejazz dobler i 2017 antall konserter for barn og unge i alderen 3-12 år. Konsertserien får en ny arena i Magic Mirror-teltet på Rådhusplassen, og i tillegg så får satsingen nytt navn, Rabbajazz. På Rabbajazz-programmet står The Second Line Allstars, Du og jeg og vi 2-3-4, Labyrinter!, Vindla i Glaslandet, Box Office og Gjøkungen.

Fra forsiden

Nyheter

Ny musikk for vokalensemblet Oslo 14

KONSERT: Tirsdag urframfører Oslo 14 nye verker av Guro S. Moe og Andreas H. Backer i regi av konsertseriene Blow Out og Femme Brutal.

Nyheter

Ny musikk for vokalensemblet Oslo 14

KONSERT: Tirsdag urframfører Oslo 14 nye verker av Guro S. Moe og Andreas H. Backer i regi av konsertseriene Blow Out og Femme Brutal.

Meld deg på vårt nyhetsbrev